Roentgenový snímek české justice,

který sama poskytla - a kde je jí vidět až do žaludku. Současně : Naprosto typický případ, vypovídající o justici skoro vše. 

Alespoň vše podstatné. A navíc - pro neznalé : Převzato z mainstreamu... Tedy ne z nějakých youtubových šotů nějakého údajného "dezoláta". 

Stručný děj : Ústavní soud zrušil rozsudky ve věci exekuce na ženu, která - jako nezletilá - jela 2x načerno tramvají - a teď za to měla nést doživotní odpovědnost. 

Za jízdu načerno - v 15-ti letech, v r. 2009 - dlužila 2.012,- Kč. Exekutor si počkal na její zletilost - a vymáhal po ní desetitisíce. 

Ta, aby je mohla zaplatit, se zapletla do dryáčnických úvěrů - a už se vezla. Rovnou cestou do pekel. Do insolvence a celoživotního dluhového otroctví... 

Ústavní soud to - až nyní - a pouze údajně - zarazil (neboť není samozřejmě známo, co nakonec vypotí soudy nižších stupňů na základě tohoto jistě slavného "nálezu").

 

Komentář první : Jak je možné, že  z dluhu dvou tisíc je najednou (z pouhého platu) nesplatitelných 40 tisíc ????  Tedy zhruba 20-ti násobek ?? To je normální ?? To je v souladu s dobrými mravy ?? K čemu ti mrzáci ta práva studují a co je na nich učí, když tohle je pro ně normální, pro některé dokonce samozřejmé ?? 

 Normální stav je ten, že ze dvou tisíc by nikdy nemohla dlužit víc než tři tisíce, a to i se všemi poplatky, sankcemi a úroky... I tak je to o 50% víc než byl původní dluh.... A komu se to nelíbí, ať takové dluhy prostě nevymáhá. Až takhle je to jednoduché... 

 

Komentář druhý : Exekutor léta čekal, až dluhy narostou ?? A to jako je pro soudy normální ??

Protože ti justiční magoři už zcela ztratili o normálnosti pojem, je na místě jim to připomenout. Co je normální... 

Pokud léta exekutor čekal - jak uvedeno - tak se v normálním právním řádu mohl dočkat akorát tak toho, že se dluh promlčí, a nevymůže vůbec nic. A už ani nebude moci... 

 

Komentář třetí : Jak je to dlouho, co médii proběhla zpráva - a několik reportáží - o tom, že tzv. dětské dluhy jsou naprosto nemravné a je nutno s nimi skoncovat. Načež se zaručil ministr spravedlnosti, že už se to nestane... 

Takže ministr se za něco zaručuje - a následně si soudy (!!!!) dělají - už zcela v rozporu se zákonem - co chtějí ???  A za to berou statisíce měsíčně každý ?? ZA tenhle druh "nezávislosti" ?? 

Znamená to, že nejen že ti justiční kašpaři sami nemají o mravnosti, přiměřenosti a slušnosti ani sebemenší pojem, ale že dokonce vědomě porušují novelu zákona, vůli vlády, ombudsmana, ministra spravedlnosti, všech, kdo se k tomu vyjadřovali - a zaručovali ... za opak. 

Komentář čtvrtý : Ústavní soud. Jestli si někdo myslí, že je mu potřeba zatleskat, tak bych ho přes ty ruce hned praštil. 

Typický populistický případ, jak se ukazovat, předvádět a zviditelňovat, sbírat laciné body u naivů, kteří o ÚS jinak nemají nejmenší potuchy. Chudinka samoživitelka, navíc manžel, či otec dítěte, bojuje na Ukrajině - vše přesně zapadající do populisticko-mainstreamově-vládních  not. 

Kdyby to byl osamělý otec, nebo jen prostě muž, se stejným příběhem, ovšem bez sukně a bez manžela na Ukrajině,  nebo třeba ještě aktivní na "dezolátní" scéně - myslíte, že by se ÚS namáhal ??? 

A konečně - komentář pátý - a poslední : A  nejdůležitější : 

Pod těmi právě zrušenými rozsudky je jistě někdo podepsán, že ?? Co brání ÚS tyhle stvůry dohledat a navrhnout jim všem kárná řízení ? Co v tom brání ministru spravedlnosti ? Ten to má dokonce jako povinnost. 

Cynické konstatování : No, tak jsme si trochu zaskrblili, trochu chtěli přihrát spřátelenému EXE pár kšeftíků, na nichž bychom rozhodně nebyli škodni - avšak šéfové nám to tentokrát - zcela výjimečně - zatrhli, s tím, že to lépe a dráze prodají na mediální scéně, když rozhodnou o opaku - tak se radši nakapsujem někde příště. Vždyť - příležitostí bude ještě habaděj... 

_____________________

 

O čem svědčí asi tato věta ??? 

 

Přestože v minulosti Ústavní soud opakovaně rozhodoval o tzv. dětských dluzích, českobudějovický okresní i krajský soud to zjevně nezajímalo.

 

O čem svědčí asi tato věta ? O totálním rozvratu justice, že ?? 

Kde existuje jiná taková firma, s výjimkou české justice, kde generál zavelí, podřízení ho okatě ignorují, nebo ho rovnou pošlou do pr... , dál berou královské platy (teď už jenom za sabotáž), nikdo je nevyhodí, ba ani po nich nechce náhradu škody, natož že by jim udělal ty - ty - ty  ??? 

Všude jinde byste letěli na hodinu, jenom v justici - je to standard. 

 

Ještě jim přidejte, vždyť mají tak málo !! A - potřebují být přece nezávislí.... 

__________________________

__________________________

 

Exekutor Košina, EÚ Prachatice - Zdíkov (040 Ex), soudy: Okresní a Krajský v Českých Budějovicích - viz v příloze nález Ústavního soudu.

- II. ÚS 545/2024 - Šámal, Uhlíř a Svatoň. 

Šámal je bolševický převlíkač kabátů a populista každým coulem, Uhlíř je naprosté pako (Známo z dřívějších rozhodnutí), jen se Svatoněm nemám konkrétní zkušenost. Body si u veřejnosti chtěli zjevně lacino nahnat všichni tři. A minimálně ti dva první to taky mají zatraceně zapotřebí. 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

 

V patnácti jela na černo, exekutor čekal, až dospěje. Ženy v dluhové pasti se zastal Ústavní soud - Novinky

 

 

____________________________

____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-14 16:53
Trvající klasika a český koncentrák v praxi:

www.novinky.cz/…545

Pořád státem tolerovaný zájem celého dluhového byznysu dělat z pár korun desetitisíce dluhů, pak cpát údajným dlužníkům překlenovací půjčky s 200% úroků, následně jim vymýt mozky s tím, jak je insolvence pro dlužníka výhodná (no jedině, že se nemusí klepat kdy mu vtrhne do bytu, baráku exekutor; bohatě stačí fízlovská paka, když si spletou čísla popisná) - tedy pokud neskončí jako bezdomovec, a aby nakonec přesto údajný dlužník skončil jako nemajetný, invalidní, nezaměstnaný a případně se i změnil v bezdomovce, ale hlavně na konci tohoto kolečka zbývá již jen člověk na dřeň finančně vytěžený dluhovým byznysem - to je přece v zájmu fašistické korporace a státu.

A jako třešnička nakonec dementní kolaborantská justice, kde takovou zjevnou PRÁVNÍ PRKOTINU musí řešit 4 soudy s kreténskými talárníky s platem statisíce měsíčně.

Dotyčná měla to štěstí, že zde byl aktuálně preferovaný mezinárodní prvek - ukrajinský manžel. Jinak - hovno, a celé kolečko znova.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-15 17:41
Nahrabala si málo, ÚS se jí ještě zastal...

ceska-justice.cz/.../...

Nezapomínejme, že v ÚS sedí fůra Zemanových koní. A to je i Vitásková.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.