Strach v ČL z následků

policejního přepadu, zorganizovaného na tamním soudě, je patrně větší, než by se na první pohled mohlo zdát. 

Každý měsíc justiční ping-pong - zdánlivě pro banalitu. Ale spolehlivě ukazuje, v jakém svrabu je česká justice jako celek. 

Pro připomenutí : V České Lípě mě 17 ledna zatkli přímo na soudě, před jednací místností, čekajíc na soudní jednání, a to v pozici právního zástupce otce, který přijel na jednání z Irska. 

"Důvodem" prý byly výhružné maily zasílané úřednici MÚ Rakové, která ukradla odvolání, takže se nemohlo projednat. V té době už rok staré... 

Policajti mi sdělili, že prý mají "souhlas soudkyně" - a že ta mě k jednání nepotřebuje. 

Na dotaz, zda si uvědomují, že právě páchají trestný čin pohrdání soudem, v důsledcích daleko závažnější než jsou nějaké rok staré maily, na čemž souhlas či nesouhlas soudkyně nemůže nic změnit, nedokázali odpovědět. 

Zadržovali mě tam zhruba 24 hodiny, pak mě - de facto bez vysvětlení - pustili. Asi s tím, že mě před zmocnitelem dostatečně znemožnili, což jim asi ke štěstí stačilo. 

Vtipné bylo, že hned při zatčení mi strčili do ruky rozhodnutí místní soudkyně - Radany Lebedové - o tom, že prý spatřuje hned dva vazební důvody. Úřední papíry mi ale nedovolili vzít si s sebou - a když mě propouštěli, tenhle papír už najednou nebyl. 

Od té doby o něj žádám. Měl by být samozřejmou součástí spisu, na který mám samozřejmě nárok - a to na celý, nejen na tenhle papír - a předseda soudu v ČL Roman Koťátko jej opakovaně odmítá vydat - neznámo, proč. Naposledy tam psal cosi o tom, že prý by to zmařilo účel trestního stíhání. 

Nevím, jak by to mohlo zmařit účel stíhání, za situace, kdy mi již bylo oznámeno seznámení se se spisem, na CELÝ  spis mám tedy nárok - a jen mi jej policie - a následně také soud - odmítají zaslat. A - mlčí. 

Na celé věci je pikantních hned několik věcí : Předně - ten dokument znám, držel jsem ho v ruce, mám na něj samozřejmý nárok. Vůbec nechápu, jak může někoho napadnout, že mi ho najednou nevydá - a co by se tím mělo zmařit... 

A dále - právě onen ping - pong mezi předsedou soudu v ČL Koťátkem a ministerským úředníkem, jenž mu opakovaně - a teď právě už potřetí - jeho rozhodnutí ruší. 

MSp tak - snad poprvé v životě, za celých 25 let zkušeností, všechny negativní - vidím v roli skutečného prosazovatele práva, byť v relativně banální věci. A to všechno díky jedinému úředníkovi - Jacku Morávkovi. 

Tragikomickou je celá situace, kdy Koťátko žádost o vydání dokumentu zamítne, Morávek mu ho zruší. A to  se teď právě stalo už potřetí dokola. 

Je tohle normální ?? 

Už posledně jsem do odvolání napsal, že pokud předseda soudu není schopen  - zde spíše ochoten - respektovat jak právní řád, tak i závazné pokyny nadřízeného ministerstva, tak prostě nemůže na soudě nadále dělat - ať ho vyhodí. 

No - nevyhodili, ale potřetí (!!!!) mu ty jeho bláboly zrušili. Což se tedy - ani u nás - nevidí až tak běžně. 

A jsme zase u totální anarchie v justici : Představte si šéfa, který Vám dá 3x po sobě tentýž pokyn - a Vy ho 3x po sobě pošlete do prdele - a nic se Vám za to nestane... 

Která firma takhle funguje ??? 

 

Prozradím Vám to : Česká justice. Jako absolutně jediná na světě... 

 

 

_______________________

_______________________

 

 Kárný podnět Předsedkyni KS v Ústí (k213.cz)

 

Ing. Fiala zadržen Policií ČR (k213.cz)

 

 Přání Veronice (k213.cz)

 

Totálně zdegenerovaný státní aparát, (k213.cz)

 

________________________

________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-16 16:08
Obcan ma jen tu moznost posilat UPOMINKY.

Jakmile te mafii rekne neco vystizneho - sprosteho, tak mu daji poradkovou pokutu dle §62 SR!
Bylo zatceni policii na soude v CL predem zorganizovane "nevinnym" Kotatkem?

Z

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.