Pozdravy z Valdic

Dnes jsem byl - po asi 3/4 roce - navštívit ve Valdicích Gila McCraee, děkuje za všechny pozdravy, které jsem mu měl vyřídit, má se asi vcelku snesitelně, od května byl přeřazen ze skupiny D do skupiny C, tedy o něco mírnějšího režimu, snaží se dostat na Pankrác, což se mu nedaří - do této relativně protekční věznice je mezi vězni známo, že buďto máte kontakty u Vězeňské služby, nebo za to dáte 20 tisíc - anebo se tam nedostanete - což je asi Gilův případ.

 

Dali jsme si tradiční pohoštění - předražený párek s kávou a oplatkami, Gilovi jsem pak koupil ještě čokoládu (i on se těšil na pár sladkostí).

Personál byl slušný, problémy při prohlídce nedělal, Gil mě informoval, že jsem byl asi zařazen mezi bezproblémové návštěvníky - a když řekne, že za ním mám příjet já, nikdo z vedení s tím nemá nejmenší problém.

Konečně někde bezproblémová osoba !! Aspoň v těch Valdicích !!

Jinak jsme přátelsky povykládali, rozebrali všechno možné, tři hodinky utekly jako voda - a už jsem byl zase před věznicí, ve studeném vichru a dešti, který se právě od hor přihnal.

To je asi tak to hlavní z dnešní návštěvy Valdic.

Gil děkuje všem, kteří mu píší, kteří na něj nezapomínají - a věříme, že se jednou i my dočkáme relativně šťastného konce tohoto smutného případu justiční zvůle a Gilova propuštění na svobodu.

 

______________________

 

 

______________________