Navštívili jsme - po měsíci - Kladno

a rozmlouvali tam - s předsedkyní a místopředsedou soudu.

Před (bez tří dnů) měsícem jsme se nedostali ani přes práh - tentokráte už ano... A stálo to za to.

 

 

Při ukončení schůzky jsem poznamenal, že doufám, že před soudem zase nestojí komando se zatykačem jako před měsícem.

Místopředseda soudu Poštolka mě nesmírně pobavil, když na to řekl :  " Pokud jste nic neprovedl, tak na Vás nikdo nemohl zatykač vydat ..."

Lepší vtip jsem za těch zhruba 13 let, co mě justice denně pronásleduje,  ještě neslyšel ...

_____________________

 

https://youtu.be/DVmIDNHgS_4

https://youtu.be/basCawbf-v4

 

_____________________

Nemalý šok jsme připravili soudu už tím, že jsme chtěli vyznačit právní moc na jím vydaný rozsudek.

Nejprve nám v infocentru tvrdili, že tam právní moc ještě nikdo nevyznačil (tedy v jejich systému) - po pěti letech !!! - a tedy ji nemohou vyznačit ani oni - poté nám - na trestním odboru - tvrdili, že se tam žádná právní moc nevyznačuje - a teprve po rozhovoru s vedením soudu a dotazu, jak je možné, že na jejich vlastní rozsudek odmítají vyznačit nabytí právní moci - nám sdělili, že to tedy zajistí - a zajistili - tak, jak vidíte - a to tam ještě na to musela přijít bývalá trestní místopředsedkyně soudu.

Když se kolegyně ptala, proč jim to činí takové problémy a proč každý říká něco jiného ohledně tak běžné věci, jakým je vyznačení právní moci na rozsudku - tak jsme se dozvěděli, že to "není běžný případ".

Na to už jsem si ostatně zvyknul - protože skoro nic, co se týká mne nebo mých případů, není vůbec běžné, což zpětně uznává i sama justice a její všestranně zaostalí pracovníci.

Běžné není, aby někdo dostal pět měsíců natvrdo za to, že se zeptal soudce, jestli se nezbláznil, když mu tvrdí, že si nepřebírá poštu - a přitom žádné nedoručené dopisy, určené jemu, k dispozici nemá.

Běžné není ani to, že vám pět let po položení této otázky přijede policejní komando - výhradně v důsledku této otázky - rozbít dvoje dveře, přepadnout vás ve vašem vlastním domě a násilím vás odvléct na Ruzyň.

Běžné samozřejmě není ani to, že někdo vydává odsuzující nepodmíněné rozsudky (navíc ve věci 6-ti obžalovaných !!!), z nichž poté nezůstane v platnosti jediná věta ...

Jako výmluvný doklad o tom, čím se justice zabývá, co řeší, zač bere nekřesťanské peníze ze státního rozpočtu - a hlavně : Proč a čím je tak neustále "přetížená".

 

 

 Diskusi o vyznačení právní moci rozsudku naleznete ZDE :

 

https://youtu.be/hsijGjHNmuE

___________________

 

___________________