Starosti paní ombudsmanky

Nebo správněji - ombudswoman ?

Paní Šabatová má s ochranou spravedlnosti u nás své bohaté zkušenosti - a jistě i nemalé zásluhy.

 

Před časem - ještě jako šéfka Helsinského výboru - psala za milionové dotace z MPSV zcela bezcenné zprávy o tom, jak je v České republice vyřešen syndrom zavrženého rodiče, resp. že taková problematika vůbec neexistuje - a dotáhla to - asi pro velký úspěch - na ombudsmanku.

Zprávy o tom, jak jsou problémy vyřešeny, případně vůbec neexistují, se mocným čtou jistě velmi dobře - vzdor skutečnosti, že pouhý pohled z oken kanceláří svědčí o opaku.

Ve své novější funkci - teď naposledy - přišla s geniální iniciativou : Podá ústavní stížnost na vyhlášky některých severočeských měst, zakazujících sezení na schodech na veřejných prostranstvích.

Mimo soutěž dodejme, že takto na schodech posedávají, popíjejí a obtěžují kolemjdoucí skoro výhradně Cikáni, známí oblíbenci paní ombudsmanky, případně ještě nejnižší kategorie původního obyvatelstva, zejména bezdomovci.

Co by pro ně paní ombudsmanka neudělala, že ?

Konečně, ona v těch městech přece nežije - tak proč se neukázat, že ?

V Brně zatím na schodech nikdo neposedává, cikánským čtvrtím se tam lze stále ještě vyhnout, pokud do nich nechcete zrovna přijít - tak proč si nezahrát na lidumilnou demokratku ?!!

Co k tomu říci ?

Snad jen to - viz nadpis - že starosti paní ombudsmanky, zejména pak za její plat, bychom opravdu chtěli mít.

V situaci, kdy justice je křivá jako klika od blázince, kdy spravedlivý rozsudek je naprostým zázrakem, obvykle draze vykoupeným, kdy v českých kriminálech sedí desítky, dost možná stovky nevinně odsouzených lidí (o kterých paní ombudsmanka raději programově "neví"), a to často i za takové zločiny jako je vražda - tedy rozhodně ne na pár (zanedbatelných) měsíců, ze kterých se lze ještě poměrně snadno otřepat:, v situaci, kdy stovky otců jsou připravovány o vlastní děti - a tisíce dětí o otce, případně i oba rodiče - paní ombudsmanka vidí jako svou nejdůležitější činnost to, aby Cikáni mohli dál nerušeně posedávat na schodech na veřejnosti, popíjet a napadat kolemjdoucí.

Co k tomu ještě kdo chcete dodat ?!!

Inu - žena na svém místě ...  

__________________________

 

__________________________