Navštívili jsme Kroměříž a Zlín

a děly se tam věci ...

 

 

A to jak na Městském úřadě v Kroměříži, tak i následně na OS ve Zlíně.

Na obou institucích jsme chtěli jediné : Vysvětlit, jak je možné, že po vyvrácení "argumentace" o týrání dítěte nebyla znovu obnovena střídavá péče (zrušena právě písařkou z OSPOD v KM pod smyšlenou záminkou týrání ve prospěch výhradní péče matky) - a rok a půl se už nic neděje, krom toho, že soudci obou stupňů soudů opisují od písařky a skladnice Sovadinové, jinak též vedoucí OSPOD v Kroměříži, a to bez toho, že by se vůbec snažili používat vlastní hlavu, za kteréžto jednání jsou honorováni částkami kolem sta tisíc, resp. - v případě odvolacího soudu - stapadesáti tisíc korun měsíčně.

Všechny instituce, které jsme oslovili s tím, že tam přijedeme natáčet, udělaly všechno možné pro to, aby tomu předešly a zabránily - s jedinou čestnou výjimkou, a to OS ve Zlíně, kde tamní mluvčí jak odpověděl na otázky písemně, tak i potom naživo na kameru. A to vcelku bez vytáček a okolků. Jako jediný.

Všichni ostatní poslali předem různé stupně zmatečných blábolů s tím, že už se dál vyjadřovat nebudou a nechtějí.

To platí zejména o MÚ v Kroměříži, kde se mluvčí MÚ sl. Mgr. Jaroslava Silešová odkazovala právě na písemné odpovědi - přitom když si její dopis přečetl kterýkoliv nezasvěcený čtenář, každý konstatoval, že ten dopis žádné odpovědi neobsahuje - přesto to ta paní mělo za odpovězeno, a dále že už se vyjadřovat nechce.

Pokud jde o KS ve Zlíně, resp. v Brně, neboť ve Zlíně je jen pobočka, tak tam se odkazovali právě na to, že mluvčí mají v Brně, ta odpovědi sice poslala, ale případalo nám to, že asi po požití jisté dávky návykové látky, neboť "odpovědi" se vůbec netýkaly toho, nač jsme se ptali. Snažili jsme se sehnat i věc vyřizujícího soudce Rezka (současně i místopředseda KS ve Zlíně), resp. Pavlíčka (jeho zástupce), ale ti prý soudí - a před kameru jsme je nedostali.

Když už jsme tam byli, tak jsme v Kroměříži předali nadřízené vedoucí OSPOD (ta údajně odjela zrovna na jednání do Brna ... věděli totiž dost dlouho dopředu, že přijedeme ...) rozhodnutí našeho občanského sdružení o zbavení paní Sovadinové funkce vedoucí OSPOD a současně i zrušení pracovního poměru mezi ní a MÚ Kroměříž pro hrubé porušení pracovní kázně a zneužití pravomocí - s tím, že pokud ji ještě v březnu najdeme na úřadě, obsadíme jí kancelář a znemožníme její další činnost, a bude-li to nutné, tak i celý úřad.

ZDE předané rozhodnutí :

 

View in full screen

 

A ZDE videozáznam z předání Rozhodnutí :

https://youtu.be/BFwoyijiyW4

 

Úvodní rozhovor s otcem + popis situace předchozí i současné :

https://youtu.be/Reo6E3QdEn8

Úvodní slovo v podloubí kroměřížského náměstí : 

https://youtu.be/Jsnhy86oHVw

Rozhovor - nerozhovor s mluvčí MÚ v Kroměříži sl. Mgr. Jaroslavou Silešovou :

https://youtu.be/obk_jtGQ15I

__________________