Česká vězení nejhorší v Evropě - a hlavně : Nejen ta !

Paní ombudsmanka udělala fascinující objev : Zjistila, že česká vězení jsou nejhorší v Evropě.

Jakoby si přečetla naše stránky. S velkým časovým odstupem, leč přec.

Od ní to zní jistě věrohodněji.

Nejhorší na nich je - stejně jako na celé české společnosti - že zůstala oběma nohama v éře socialismu, ze které se - jako celý sektor justice - nikdy nevyhrabala, protože se o to nikdo ani nepokusil.

Nutno zdůraznit, že česká vězení nejsou izolovanou a ze společnosti vyjmutou kapitolkou, namohla by taková být, pokud by taková nebyla minimálně celá justice.

Čteme-li tedy " česká vězení jsou nejhorší v Evropě", v praxi to znamená jediné "česká justice je nejhorší v Evropě", protože vězení jsou samozřejmě její nedílnou částí.

Nutno dodat, že se to všude - krom justice samé - dobře ví, včetně, samozřejmě, zahraničí. Cizinci k nám proto odmítají ve větší míře jezdit, natož uvolňovat investice, natož tady podnikat.

Jediný, kdo je s justicí spokojen, je ona sama. Nikdo ji nekontroluje, bere naprosto neuvěřitelné peníze za zcela programové flákání a tupost, lenost, zaostalost a neschopnost svých zaměstnanců.

A - jako vždy - ryba smrdí od hlavy.

Nelze rozhodně přehlédnout, že za vlády buranského estébáckého uskupení ANO se situace dále výrazně zhoršila, ač to vypadalo, že už to snad ani není možné.

MSp jako celek přestalo - pod vedením přitroublého pejsánka - fungovat úplně, rozpadly se tam celé odbory, formálně sice existují, ale nic nedělají, často tam jen sedí zaměstnanci beroucí platy a koukající celé dny z oken.

Soudy na tom nejsou o nic lépe, jak jsme se v současnosti přesvědčili v Nymburce, nemá tamní soud co na práci, soudci se nudí, je jich tam minimálně dvojnásobek, než by na danou agendu bylo potřeba, a tak si z nudy vymýšlí jednu kravinu za druhou, všechny směřující k napadání a terorizování občanů okresu, jejichž bezpečnost mají původně chránit.

Hlavní estébák, čapí hnízďák, sám o justici nic neví - ač za resort nese přímou odpovědnost - a ani ho nezajímá. Zajímat ho teprve začne, až ho postaví před soud za dotační podvody, a to zdaleka nejen s Čapím hnízdem.

Pak pozná kvalitu soudů, a následně - věřme - i věznic. Může pak srovnávat. S ostatní Evropou i se svým Čapím hnízdem, jež tak geniálně postavily jeho nezletilé děti. V asi pěti letech.

Inu, geniální geny se rozhodně nezapřou ...

______________________

 

http://www.novinky.cz/domaci/398677-ceska-vezeni-patri-mezi-nejhorsi-v-evrope-je-to-skola-zlocinu-varuje-ombudsmanka.html

__________________