Nečesaný : Hradec nezklamal

Aby snad nevzniknul omyl, nebo to někdo (špatně) nepochopil, jako že se jedná o vyjádření Lukáše Nečesaného na adresu hradeckého soudu. to tedy rozhodně ne. Jedná se o kauzu Nečesaný - a vyjádření na adresu Hradce je naše, neboť kdo zná toto zaostalé bolševické hnízdo se vskutku zločinnou justicí, mohl předem vědět, co tak asi může očekávat od revizního procesu.

 

Věděl to i obhájce Lukáše Nečesaného, který ho na to - podle vlastních slov - také připravoval.

Obávám se ale, že připravena na to nebyla Lukášova rodina - tatínek, maminka a zejména pak mladá manželka - kteří se asi naivně domnívali, že když mají v ruce závazné rozhodnutí Nejvyššího soudu, bude se jím také KS v Hradci řídit, chytne se za nos a omluvně jejich Lukáše zprostí.

To si ovšem mohl myslet jen ten, kdo nezná naši - a především hradeckou - justici. Horší mají už asi jenom v Plzni.

Na pořadu dnešního jednání (odročeného hlavního líčení) byly už "jen" závěrečné návrhy - a vynesení rozsudku, přesto : Věc se protáhla prakticky na celý den, od devíti ráno - a rozsudek jsme měli zhruba ve dvě odpoledne, následovalo ještě vazební zasedání, zda vzít Lukáše do vazby, či nikoliv.

Státní zástupkyně Faltusová, která jednání zahajovala, se hned zostra pustila do Nejvyššího soudu, co si to vůbec dovoluje napadat a rušit jejich geniální spravedlnost, která se odsouzenému nevinnému zjevně nelíbila, a to způsobem, který dával tušit, kam až to asi naše justice dopracovala se svou "nezávislostí", když se nejprve vymanila ze závislosti na zákonech a mezinárodních úmluvách, a dnes už zjevně i na nálezech a rozsudcích svých vlastních nadřízených orgánů.

Jestliže Nejvyšší soud vytýkal předchozímu rozsudku selektivní výběr důkazů - tedy tak, aby podepřely rozhodnutí o vině odsouzeného (což je mimochodem naprosto standardní a běžný postup u našich soudů) - pak jak Faltusová, tak i soudce Vacek v tomto selektivním výběru vesele dále pokračovali, důkazy, co se jim nehodily, pomíjeli zcela, ostatní překrucovali a vykládali tak, aby se jim hodily.

Hned v úvodu jsem pochopil, proč rodina Nečesaného organizovala předchozí tiskovou konferenci. Protože při předchozím hlavním líčení byl - jako klíčový svědek - vyslýchán jeho spoluvězeň, který měl potvrzovat, že se Nečesaný ve vězení k pokusu vraždy doznal.

Na té tiskovce byly předloženy závažné důkazy o tom, že lže, resp. že jeho "svědectví" bylo vynuceno policií, jak jsme i hned správně předpokládali.

Především se ozvala jeho bývalá družka, se kterou má tři děti, a která se rozhodla raději vystěhovat do USA, takže se našich fízlů už bát nemusí - a ta písemně potvrzovala, že tento svědek po celou dobu hovořil výhradně o nevině Nečesaného, psal jí to v dopisech i mluvil o tom při návštěvách - a že je ochotna, např. prostřednictvím videokonference - o tom podat svědectví.

Soud to pochopitelně nezajímalo.

Pak tam hovořila babička toho svědka, ta potvrzovala jeho vážný zdravotní stav, především pak to, že v době výpovědi byl zjevně pod vlivem rivotrylů, tedy oblbujících návykových prostředků, na kterých je závislý - a jeho výpověď je tudíž - stran věrohodnosti - nula nula nic.

Rozhodně bez povšimnutí by neměl zůstat další údaj - a sice že poté, co 8. června loňského roku sepsal s policií toto své "svědectví", utrpěl epileptický záchvat, který předtím neutrpěl už řadu let.

Jak asi to "sepisování" muselo vypadat ?!!

Po Faltusové, které - kromě vynadání Nejvyššímu soudu - se zaměřila hlavně na důkazy, jež částečně překroutila tak, aby - podle ní - vypovídaly v její prospěch - a následně žádala pro obžalovaného znovu 13 let.

Následovaly závěrečné řeči obou advokátů obžalovaného - Dr. Chudoby a - druhé jméno jsem nezaznamenal - ale byli to právě oba obhájci, kteří dnes odvedli skvělou a profesionální práci - na rozdíl jak od soudu, tak především od státní zástupkyně Faltusové.

Jsem rád, že aspoň u nich mohu konstatovat, že jsem měl příjemný pocit, že advokacie ještě úplně nezdegenerovala, jak se mi velmi často při zkušenostech s jejich kolegy již mnohokráte jevilo.

Ve svých projevech rozebrali a rozcupovali jak obžalobu, tak i její "argumenty" na cucky - a myslím, že kdo pozorně poslouchal jenom tyhle závěrečné návrhy, musel mít o vině či nevině obžalovaného jasno.

Jasno měl i soud, ten zjevně - ve spolupráci se státním zastupitelstvím - směřoval všechno k tomu, aby mohl původní odsuzující rozsudek potvrdit - a také to na závěr udělal, to ovšem až o půl druhé odpoledne.

Také se podívejme, kdo v tomto soudu zasedal : Tak kromě předsedy JUDr. Jiřího Vacka např. jistá Lenka Špryňarová, na pohled mladá holka, a protože Špryňar je předsedou Krajského soudu v sousedních Pardubicích, vzal bych jed na to, že to je jeho buďto dcera, nebo jiná příbuzná - a řekl bych, že už z podstaty věci se měla ihned vyloučit pro podjatost, protože tady zjevně šlo o "čest" soudu, tedy KS v Hradci. A pak ještě jistý Ing. Petr Stejskal.

A teď - na čem ten odsuzující rozsudek - mimochodem přesně podle přání KSZ, z návrhu neubrali ani měsíc (!!) - což se také běžně nestává (obvykle bývá rozsudek o něco mírnější než je návrh státního zástupce, ten je vždy tím nejpřísnějším pohledem) - soud postavil. To se tedy pobavíte !!!  (Pravda, pokud nejste obžalovaným, tomu moc do smíchu nebylo).

Tak důkaz číslo 1 - je prý výpověď samotné poškozené, tedy přepadené holičky v Hořicích, která prý Lukáše poznala. Tak k tomu : Předně měl soud k dispozici znalecký posudek, že ta paní trpí amnézií, tedy ztrátou paměti, takže si vůbec nepamatuje, co se vlastně stalo - přesto : Lukáše prý poznala (a pro soud je to zcela věrohodné) - prý se jí paměť mohla vrátit (!!!). To si fakt nedělám srandu, nedělal si ji ani soud - tohle s vážnou tváří vynesl jako "zdůvodnění" rozsudku, podle kterého si nevinný člověk má jít sednou na 13 let (!!!).

Tedy - soudce, který je v oboru psychologie a psychiatrie laikem - sám extrapoloval situaci, že se paměť "mohla" poškozené vrátit - a tedy se jí i vrátila - pro což neměl jediný důkaz, naopak  - výpověď znalce svědčila o pravém opaku - tedy o ztrátě paměti.

Á propós - téma "poškozený ho poznal!" - nebýt případu Davida Herinka, možná bych byl náchylnější věřit pohádkám, ale takhle - vím až moc dobře své.

Víte, kdo to byl - nebo je - David Herink ? A co byl jeho případ ?

Dostal 3 roky za loupežné přepadení (prodejny s počítači), přičemž poškozený - majitel prodejny (a to byl zjevně inteligentní člověk, a rozhodně nebyly zásadní pochybnosti o jeho amnézii) celou dobu tvrdil, že ho "bezpečně poznal".

Při první identifikaci ho ovšem nepoznal vůbec  - a tak mu policajti tak dlouho podsouvali jeho fotku, až už ji dostal napevno do podvědomí, a protože měl - pochopitelně - na pachatele loupeže vztek - a policajti jinou "nabídku" neměli - tak ho najednou "začal bezpečně poznávat".

Soudci se to ovšem nezdálo, pochopil, jak to asi bylo - dnes jsem se u soudu dověděl i správný termín - rekonstruovaná paměť - a tak ho pořád dokola zprošťoval - leč městský soud to neustále dokola vracel zpátky, až vyměnili soudce za soudkyni - a ta - jako správna husa - slepě poslechla vůle nadřízeného soudu - a Davida odsoudila.

Načež se do případu vložil znalec přes DNA, jistý - a známý - doktor Vaněk, z Bulovky - a ten udělal expertýzu DNA na čepici pachatele - a pak - se vší rozhodností - prohlásil, že DNA pachatele rozhodně není Herinkova, a jestli tohle je čepice pachatele, pak Herink není v žádném případě pachatelem.

Jenže to už Herink seděl - a co peklo uchvátí, to už jen tak nenavrátí - takže marně navrhovali obnovu řízení pro nové důkazy, soudkyni to prostě nezajímalo, neboť "by ji prý roznesly noviny" - takže si to nevinný taky odseděl.

Od té doby si ale přesně pamatuji, jakou váhu asi mají tvrzení, že "poškozený pachatele bezpečně poznal" - a pokud k tomu nejsou jiné přímé důkazy, má to hodnotu nula nula nic, nemluvě o běžných policejních manipulacích, především s podbízením fotek pachatele, jenž má být rozeznán.

Stěžejním důkazem č. 2 o vině Lukáše - je pak "svědectví" jeho spoluvězně Fundy, o němž jsem se již zmínil. Tedy - po "sepsání úředního záznamu" dostal epileptický záchvat, při výpovědi před soudem byl pod vlivem silných návykových sedativ, jeho bývalá družka potvrzovala pravý opak a jeho babička prohlásila, že se bojí ve vězení o život, a proto takto svědčil.

Důvod nežli k odsouzení obžalovaného spíše k zahájení trestního stíhání policajtů, co to "sepisovali", ne ? Tyto zjevně gestapácké metody nikdo u soudu nechtěl ani slyšet, ba ani naznačovat - natož pak jako zneužití pravomoci a nepřípustný nátlak řešit.

Důkaz č. 3 - taky stojí za to - to má být Lukášovo prohlášení na facebooku toho večera, kdy k přepadení došlo, že holička byla přepadena - přitom prý to ještě nikdo - krom pachatele -  nemohl vědět, neboť policie to ještě ani nezačala šetřit. K tomu o přestávce před vazebním zasedáním prohlásil kamarád Lukáše, že to Lukáš ví od něj, neboť ten se to dozvěděl od rodiny poškozené - a šli se tam podívat - a teprve potom o tom Lukáš psal na Facebooku. Toto svědectví soud vůbec nezajímalo, nechtěl ho ani slyšet, natož aby se s ním vypořádal.

A konečně - důkazem č. 4 má být zatýkání Lukáše, neboť když prý pro něj policajti přišli, bránil se (takže to asi udělal !!!) a křičel "Já jsem té paní nic neudělal!", když prý ještě ani nemohl vědět, o jakou paní jde a proč ho policie zatkla.

Tohle je taková blbost, že se divím, jak to vůbec někdo může myslet vážně a vypustit z úst.

Protože samozřejmě přepadení holičky bylo (malé) město plné, Lukáš se sám předtím již přihlásil jako svědek a byl ohledně toho na policii vypovídat - tak proč by to asi neměl tušit ?

A že se bránil policajtům ? Nota bene v civilu ?!!

A kdo by se asi tak nebránil, kdy na vás naskáče pět pitomců v civilu, co křičí, že jsou policajti ... To taky může být ledaskdo - a právě odpor může být velmi výmluvným důkazem naopak o nevině.

Soud tedy zkopíroval návrh státní zástupkyně, Lukáše odsoudil na 13 let - a aby toho nebylo málo, Faltusová ještě požadovala okamžitou vazbu, aby prý obžalovaný neutekl a se neskrýval.

Správně jsem odhadl, že tu už soud nenařídí, neboť to je taková osvědčená taktika : Velké svinstvo psychologicky zmírnit tím, že by mohlo být ještě větší - takže když Vám někdo zabije syna, můžete být ještě rádi, protože Vám taky mohl zabít syny dva nebo syna a manželku, nebo tak něco.

Pohled ovšem na prosícího Lukáše, aby ho do vazby nebrali, s tím, že má doma malé dítě a mladou manželku (ta ostatně seděla zdrcena hned vedle mě, takže jsem to měl z první ruky), že má 2. května maturovat a hlavně že ke všem líčením řádně chodil, mě naplňoval - přiznám se - nefalšovaným vztekem.

Namísto aby prosili o milost ti, co právě vynesli naprosto směšný, neudržitelný a zjevně vylhaný a vykonstruovaný rozsudek, prosí chudák oběť zvůle, aby ta zvůle nebyla ještě větší - přičemž, co už si zažil doteď, rozhodně stojí za zmínku.

Tuším, dva roky v base + všechny soudy k tomu - zničená celá rodina, zázemí, škola - chápu, že může mít Faltusová setsekra strach, pokud by ty škody, nebo jenom jejich zlomek, měla kdy hradit....

Proto ten vztek na Nejvyšší soud - ona, neomylná, spravedlnost byla, co řekla ona - a najednou si někdo dovolí rozvracet staré pořádky ...

Mimochodem, rada idiota Antla opravdu stála za to !! Ať prý obžalovaný v klidu vyčká --- na spravedlnost. No, že by se jí teda dočkal - kdyby jen vyčkával.

To, co předvedla dnešního dne hradecká justiční mafie, by nemělo nechávat nikoho klidně spát.

Protože v takovém státě vůbec nemá smysl vychovávat děti, něco podnikat, stavět, budovat - přijde banda justičních idiotů + policajtů, nedobrých k tomu, aby v civilu zastávali i ta nejjednodušší zaměstnání - a během hodinky vám zničí dítě, které jste 20 let piplali jako v balvnce - k čemu ?!! Aby shnilo na Mírově mezi grázly, feťáky a narkomany ?!!

Justice dnes předvedla, že je nereformovatelná.

Uznat chybu ostatně patří k privilegiím sebevědomých, rovných lidí.

Ne sluhů a poskoků.

V justici ti prvně jmenovaní nepracují, nenacházejí se a bude ještě trvat celá desetiletí, než se tam vůbec první dostanou. A to se o to ještě taky musíme všichni svorně snažit.

Neboť to, co jsme mohli vidět dnes v Hradci, znamená jediné : Tahle země nemá před sebou větší úkol, nežli reformu justice. A to především reformu personální, ale zdaleka nejen tu.

A po dobrém to s těmi hovady, co s nimi nehne ani rozhodnutí Nejvyššího soudu, rozhodně nepůjde, to ať si každý laskavě uvědomí.

A podle toho se také zařídí.

Na odchod do vazby - tedy jen do zadního traktu hradeckého krajského soudu - dnes bylo u hlavního líčení s Lukášem Nečesaným adeptů hned několik : Zcela jistě Faltusová, ta na prvním místě, hned po ní celý ten skvělý senát s předem připraveným, zmanipulovaným rozsudkem.

Ne Lukáš Nečesaný.

Tomu přejeme rychlé prozření ze snů o spravedlnosti pod nařízením Nejvyššího soudu a neohýbat hřbet před zmetky, kteří si toho rozhodně nezasluhují.

A do dalších bojů, které ho čekají, mu držíme palce a přejeme hodně štěstí.

Sám ovšem, jak dnes mohl názorně vidět, to rozhodně nezvládne. Ba ani s tradičními - a velmi konvenčními - "opatrovníky", jako je John Bok i s celým šalamounem, což je jen prodloužená ruka justiční kliky a způsob, jak z postižených dostat jak informace, tak peníze.

Tak na to pozor !!   

 

______________________

Soud znovu potvrdil vinu Lukáše Nečesaného, uložil mu 13 let vězení Zdroj: http://hradec.idnes.cz/rozsudek-v-obnovene-kauze-lukase-necesaneho-fmo-/hradec-zpravy.aspx?c=A160401_100143_hradec-zpravy_the

http://www.lukasnecesany.cz/

 

Nečesaný opět dostal za napadení kadeřnice 13 let vězení

http://www.novinky.cz/krimi/399161-necesany-opet-dostal-za-napadeni-kadernice-13-let-vezeni.html
 
Soud znovu potvrdil vinu Lukáše Nečesaného, uložil mu 13 let vězení
http://hradec.idnes.cz/rozsudek-v-obnovene-kauze-lukase-necesaneho-fmo-/hradec-zpravy.aspx?c=A160401_100143_hradec-zpravy_the

______________________

http://www.lidovky.cz/soud-s-necesanym-statni-zastupkyne-navrhuje-za-pokus-o-vrazdu-kadernice-13-let-1h0-/zpravy-domov.aspx?c=A160401_101018_ln_domov_ele

 http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/383925/online-lukas-necesany-byl-podruhe-odsouzen-dostal-13-let.html

http://www.novinky.cz/krimi/369957-student-necesany-je-na-svobode-ns-mu-zrusil-trest-za-pokus-o-vrazdu-kadernice.html

 

 http://liberec.idnes.cz/necesany-reditel-soud-kadernice-nemocnice-vrazda-vazba-pga-/liberec-zpravy.aspx?c=A160401_155154_liberec-zpravy_ddt

_____________________