Instrukce geniality

Aneb - jak rozpoznat - a jmenovat - nové, geniální předsedy soudů ...

 

Ministerská instrukce z doby Válkové, kterou opeřenec ještě novelizoval.

Až se s ní seznámíte, můžete se pobavit - při znalosti našich stránek a předchozích reportáží z Nymburka - nakolik byla tato instrukce beze zbytku, ba striktně - jak píše předsedkyně KS - naplněna. Ano, je to ona kouzelná instrukce z 25. července 2014, č.j. 100/2014 - OJ - ORGV/3.

První to konkrétní výsledek naší dnešní návštěvy MSp.

Rajmovu odbornost vidíme na znalosti § 62 Trestního řádu (vůbec neví, o čem je, ač se na něj odvolává), organizační schopnosti na tom, že není schopen zajistit ani 14 dnů předem nařízené hlavní líčení, komunikační schopnosti na tom, že odmítá sepsat i obyčejnou stížnost, osobnostní předpoklady prakticky na všem - včetně toho, že se kolem skupiny lidí, o které věděl, že na něj čeká, snažil protáhnout jako úhoř do své kanceláře, spoléhaje na to, že ho nepoznáme.

Jestliže podle této směrnice byl Rajm skutečně nejlepším z možných uchazečů, bojíme se domyslet, jak museli vypadat ti ostatní.

Nebo snad o místo předsedy soudu v Nymburce nikdo jiný nestál ? Nebo se nepřihlásil ? Nebo o konkurzu ani nevěděl - a ten se konal s jediným účastníkem  - a tedy současně i vítězem ?

Otázky, na které nám paní Švehlová dluží stále všechny odpovědi ...  

___________________

Dnešní záběry z MSp :

https://youtu.be/a7AhhdUJM0s

___________________

INSTRUKCE :

 

____________________

A její  NOVELIZACE :

 

 

____________________

              

____________________

____________________