ESLP fakticky zablokoval vyřizování stížností z ČR

Resp. babišovské ministerstvo dosáhlo svého : Do české kanceláře soudu dosadilo své puslušné husičky, poctivě topící každou stížnost,

 

 která z ČR přijde a mohla by znamenat pro ČR ostudu nebo dokonce mezinárodní průšvih. A to je - přiznejme si to otevřeně - skoro každá, resp. 90% z nich.

Čím závažnější, tím menší šance na to, že se vůbec soudcům dostane.  

ESLP tak pro Českou republiku fakticky přestal fungovat, a to i symbolicky, jak fungoval předtím.

Tedy tak, že stát sice - alespoň v některých křiklavých případech -  odsoudil, ovšem na výkon rozsudku nikdo nedohlížel, "vykonávala" si je česká justice sama, což je totéž, jakoby odsoudili někoho k 10-ti letům nepodmíněně, dali mu do ruky rozsudek a řekli - "Na, a běž se zavřít !!"  

Tuhle šaškárnu babišovci utnuli úplně - usoudivše, že nejjednodušší přeci jen bude, když žádné stížnosti nebudou - a ty nebudou jenom tehdy, když se včas ztopí, tedy hodí do koše předtím, než se k posouzení soudcům vůbec dostanou.

Scénář je mnohačetně stejný : Pečlivě vyplníte a přesně podle instrukcí pošlete fomulář, stažený přímo ze stránek soudu - a do 3 měsíců vám přijde vyrozumění, že stížnost obsahovala nedostatky - ty a ty - většinou banální a snadno odstranitelné formality - a proto byla její přijatelnost zamítnuta. Pokud jste tak dokonalí, že nic neopomenete a žádnou chybu neuděláte (což je tedy málokdo, ale najdou se i tací šikulové) - pak sdělení o zamítnutí sice neobsahuje určení, co jste neudělali správně nebo dokonale, ale výsledek je přesto stejný : Odmítnuto, jako zjevně nepřijatelné - a tentokrát už zcela bez vysvětlení či udání důvodu. Prostě žádný důvod zamítnutí či odmítnutí nebyl - tak ho ani nebudou uvádět - a stěžujte si, kam chcete.

O tom, co to je za výsměch spravedlnosti a vůbec smyslu existence ESLP, netřeba hovořit.

Co by se kdo zabýval stížnostmi, když je lze snadno ztopit - a tím pádem je česká justice hnedle v nejlepším světle - protože na ni prakticky žádné stížnosti nejsou, anebo - "neuspějí"...

Když jsme do Štrasburku jezdili s Karlem Berkou, blahé paměti, vždycky říkával : ESLP - to je jako pojistka na přetopeném kotli. Aby nevybuchnul. Ucpeš-li jediný pojistný ventil, začne se hromadit pára ( v tomto případě vztek) - a ten jednou vybuchne.

Nechci být špatným prorokem, ale řekl bych, že Babiš i jeho Pejsáček skončí - a nebude to dlouho trvat - stejně jako Mussolini : Pověšení za nohy, před svými mministerstvy, prostřílení od hlavy k patě.

Jsou ovšem lidi, co se z historie poučit nedokáží.

Pak jim zbývá jediné : prožít ji znovu.  

_________________

Jeden z mnoha, co se o svou zkušenost podělil s veřejností - těch se zcela identickou zkušeností, kteří ji sdělili naší redakci jenom za posledního půl roku, bylo pět. Všichni - úplně totéž. To už jistě o něčem vypovídá...

http://holek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548054

________________

               

________________

________________