Gil vzkazuje :

Valdice volí Fialu !!

Nikdo jiný ve věznicích pořádek neudělá, protože tamější poměry  nikdo lépe nezná...

A i vězňové mají právo na pořádek, na to, aby stanovená pravidla byla dodržována a na to, aby ten, kdo se chce chovat slušně a chce se vrátit do života jako normální člověk a živit se prací, tu šanci prostě měl.

Dnes ji většinou nemá - zato se na něj vrhají různé "dobročinné" neziskovky, organizace, které mu sice nepomohou, ale zato vykazují činnost a berou na ni dotace, odkud se dá. Od státu, i z EU. Výsledky bývají samozřejmě tristní, tedy hlavně pro ty, kterým mají sloužit především - a kterým neumějí - a často ani nechtějí - pomoci. Proto je u nás tak vysoká recidiva, proto se většina vězňů po krátké době na svobodě zase vrací zpátky - protože jinou šanci nedostali, nikdo je nezaměstnal a neměli se jak živit.

Politici na vězeňství kašlou, nic o něm ostatně ani neví. Nemají nejmenší představu o tom, co by v této oblasti měli dělat - a nejodstrašujícnějším příkladem budiž estébákovo hnutí ANO, dnes za justici - a tedy i za vězeňství - plně odpovědné.

 

 

 

 Společnost je tak sama proti sobě, počet vězněných neklesá, naopak, měníme se v národ kriminálníků - a jediný, kdo se z toho raduje, jsou soudci, protože ti pak dokazují, jak jsou strašně důležití a jak jich je pořád málo. Ve skutečnosti by jich, při dostatečné efektivitě jejich práce a při účinných popropouštěcích programech, stačila maximálně polovina - což oni samozřejmě nechtějí slyšet. Protože - co by pak dělala ta druhá polovina ?? A kdo by do ní patřil ??

__________________

 

 __________________

 

A tohle je i poslední, z přehlídky dosud vypadnuvší baner - u bobnické pumpy...

_________________

               

_________________

_________________