Odvolání ve věci Rajma

může být poměrně stručné : Neproběhlo platné hlavní líčení - není pro odvolací soud co řešit ...

 

 

 

bez nařizování veřejného jednání, zrušen, soudce Rajm z případu pro naprostou neschopnost a základní procesní neznalosti vyloučen a protože všichni ostatní soudci v Nymburce již v minulosti pro podjatost vyloučeni byli, případ předán jinému soudu z působnosti KS v Praze.

 

Současně odvolatel namítá podjatost soudce Koudelky, potažmo celého senátu, pokud by to měl dostat k ruce a dále neplatnost a nulitu jakéhokoliv kroku učiněného bývalou soudkyní Maříkovou, dosud se zdržující v prostorách krajského soudu, pokud by věc – zázračně, „čistě náhodou“ a asi podesáté - vyšla – nevysvětlitelným řízením osudu a počtem pravděpodobnosti  - na ni či na její senát.

 

K vyvedení z jednací síně pro nepovstání při vyhlášení rozsudku odvolatel poukazuje na svou nedávnou, rok starou korespondenci s předsedou Vrchního soudu v Praze ohledně téže skutečnosti, kdy odmítnul povstat při vyhlašování rozsudku – byť v pozici veřejnosti – a byl za to napaden justiční stráží – následně předseda VS musel konstatovat, že žádná taková povinnost skutečně neexistuje a odvolával se na slušnost vychování, která to prý jediná ukládá. Sám připustil, že slušnost není právně vymahatelná, že pokud by byl dotyčný při nepovstání napaden justiční stráží, jedná se jednoznačně o překročení jejích pravomocí, což nelze připustit. Odvolatel k tomu pouze doplňuje, že pokud jde o slušnost vychování, sotva se jí může dovolávat ten, kdo druhého bezdůvodně terorizuje se zneužitím všech pravomocí, které právě – naprostým omylem – má. Názor předsedy vrchního soudu je pro všechny soudy z oblasti působnosti tohoto soudu – což jsou celé Čechy - závazný.

 

Závěrem si dovoluje odvolatel poznamenat, že je často napadán justicí za její nevybíravou kritiku – ale dovede si snad někdo představit sbírku větších lemplů, než právě koncentrovaně na tomto jediném – navíc naprosto bagatelním a uměle vytvořeném – případu ?!!

 

Nejprve policajt neví, že je povinen obviněnému doručit originál usnesení o sdělení obvinění – neví to ani nikdo  z ostatních policajtů na celé fízlárně a – co je na tom nejhoršího – ani nikdo ze státních zástupců, kteří, na rozdíl od policajtů – už by měli být v právu vzděláni a mít – alespoň základní – kancelářské návyky a právní povědomí. Případ ukázal, že na OSZ v NB z toho nemají vůbec nic.

 

Následně to převezme soudkyně, která – namísto aby to okamžitě, jako zmatečnou věc, vrátila k došetření a odstranění vad – klidně nařídí hlavní líčení – na kterém neznámo co chce řešit, přesto ale posílá denně policajty autem, aby obžalovanému „doručovali“ předvolání k soudu, ač ani zdaleka neuplynula úložní doba na poště. Obžalovaný si následně převezme – zcela sám, v klidu a dobrovolně – předvolání k soudu  – a když se tam (na soud) dostaví, tak zjistí, že soud – mezitím – hlavní líčení bezdůvodně zrušil, ANIŽ SE OBTĚŽOVAL TO OBŽALOVANÉMU OZNÁMIT. 

 

A ještě následně se objeví další – v pořadí nejméně čtvrtý – už od pohledu evidentní kretén Rajm, který všemu nasadí korunu, když provede hlavní líčení bez obžalovaného, kterého nechal násilím z jednací síně bezdůvodně vyvést, aby si  vylil svůj bezmezný vztek – ač má úřední potvrzení hlupačky Maříkové na to, že prý údajně není podjatý.

 

               TYHLE všechny IDIOTY SI STÁT PLATÍ NEHORÁZNÝMI ČÁSTKAMI  - a ještě má tu drzost to vydávat za NEZÁVISLOU JUSTICI DEMOKRATICKÉHO STÁTU. 

 

Cirkus, který by nemohl obstát ani jako špatná a nejlacinější pouťová atrakce.

 

                                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala

 

V Košíku, dne 11. října 2016

 

________________

              

________________

_______________