ČSBS : Zprivatizováno estébáky

ČSBS - aby nedošlo k omylu : Český svaz bojovníků za svobodu. A Markéta Čermínová.

 Také bych to mohl nazvat " O jednom dopadu boží spravedlnosti..."

Z reportáží ČT ohledně posledního dění ve Svazu bojovníků za svobodu je už na první pohled vidět, že se tam děje něco velmi nezdravého. A to - aniž bych potřeboval studovat podrobně detaily - už na první pohled : Podle tváří.

Všimněte si : Stařičké, přesto na první pohled zjevně bystré a inteligentní lidi - skutečné bojovníky za svobodu a nadšené zastánce masarykovské demokracie - vystřídali - už na první pohled -  hodně "jiní" lidé - napadá mě - třeba při pohledu  na Vodičku - výraz "tupý zupák" - a člověk se nutně musí ptát : Co to je za lidi - a kde se tam vzali ?? Jak je možné, že i do této - kdysi poměrně prestižní - organizace především západních vojáků (neboť ti v odboji samozřejmě převažovali) - nalezla už od pohledu takováto tupá a zjevně bolševická chamraď - a co má, proboha, společného s bojem za svobodu ?? O jaké svobodě a jakém boji to vlastně mluví nebo se k němu hlásí ??!!  

No, pozadí mi známo není - ale zato je viditelný výsledek. A ten je - že si StB a její vojenské složky prostě zprivatizovaly i tutu - kdysi prestižní - organizaci, jejíž členové - ve své většině - kdysi za svobodu - v souladu s názvem organizace - také skutečně bojovali...

Inu - byli vystřídáni.

"Svaz estébáků" by asi neznělo tak honosně - a tak se soudruzi - v duchu starých, osvědčených praktik - infiltrovali do Svazu bojovníků za svobodu, za které se - v příkrém rozporu k tomu, co celý život skutečně dělali - začali vydávat.

A - nejenom to.

Protože srovnání těchto dvou světů - už jaksi na první pohled - neskutečně bije do očí - rozhodli se soudruzi Svaz bojovníků za svobodu prostě převzít. Což také učinili - a ty pobočky, kterým se to nelíbilo, zrušili. A to právě natočila a odvysílala ČT.

Načež - ti původní členové, kteří ještě neztratili poslední soudnost - ze svazu začali vystupovat.

Nemají se teď vlastně kde sdružovat - jejich svaz jim ukradli estébáci.

Smutné, leč reálné - a hlavně : Symbolické.

Na protest vystoupila ze Svazu - kupodivu - také Markéta Čermínová. V pořadu 168 hodin představena jako "dcera politického vězně" - což také skutečně je.

Škoda, že tam nedodali ještě i druhou - nepoměrně zajímavější - její funkci, neboť kromě toho, že je dcerou politického vězně, je také soudkyní Městského soudu v Praze, nebo aspoň donedávna byla.

A protože na Městském soudě jsem se už potkal asi i se všemi uklízečkami a kantýnskými, natož pak soudkyněmi, potkal jsem se i s touhle Markétou.

V zajímavé roli. Seděla totiž v senátu, který rozhodoval o mém odvolání proti jednomu z (typických) rozsudků z OS pro Prahu 2 - kde jsem se domáhal odškodnění - tuším, že za uvěznění Bláznou (tedy významným estébákem a estébáckým synkem z Prahy 10) - a samozřejmě že marně.  

A Markéta Čermínová spolurozhodovala o odvolání.

Opět klasickým, očekávatelným způsobem : Zamítnuto.

Napsal jsem jí tehdy osobní přípis, ve kterém jsem jí sděloval, že z jejího rozhodnutí usuzuji, že jejího otce zřejmě ještě zavřeli komunisti málo, protože jinak by měla pro oběti estébácké perzekuce asi větší pochopení.

No - uplynulo pár - ani ne moc - let (asi tak dva - tři) - a - co nevidím : Markéta Čermínová na protest vystupuje ze Svazu bojovníků za svobodu - jenž ovládli estébáci.

O Boží spravedlnosti obvykle říkám, že zcela jistě funguje, jen mívá dlouhé dodací lhůty...

Tentokrát to tedy zase ani tolik netrvalo...

 

_____________________

                  

_____________________

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin

_____________________

 A že nekecám ....

 

 

A její původní "Rozhodnutí" ....

 

 

 

 

 

_______________________

                     

_______________________

_______________________