Mužik v čele Nejvyššího soudu

není náhodou. Stejně jako arizátor židovského majetku Rychetský v čele toho Ústavního.

 Kdo potřeboval (snad ještě) důkaz o ohebnosti a účelovosti práva u nás, teď ho z Nejvyššího soudu jasně a naplno dostal. Zeman se  - vzdor pravomocnému a vykonatelnému rozsudku - omlouvat nemusí, a to do té doby, než se to zahraje definitivně do autu. Prý by mu to způsobilo újmu.

No - a ?? Každému, kdo lhal, kradl či podváděl, bude - spravedlivým - rozsudkem způsobena - samozřejmě - újma !! Od toho ty rozsudky jsou. Aby napravily újmy předchozí, ke kterým došlo zjevně v rozporu s právem - jako třeba pomluvou dědečka žalobkyně, Ferdinanda Peroutky.

Trapného komunistického blbečka a poskoka Šámala, připomínajícího už vzezřením ruského mužika (jistě ne náhodou), si Zeman nejmenoval do čela NS jistě náhodou. Jen mu poněkud zabředla režie, když se - spolu s justiční mafií - nedokázal předchozí předsedkyně zbavit jinak než okatým pučem během jediného týdne, ne-li dne.

Konkrétně na Šámalovi je jasně vidět, jak je důležité, ne-li zcela zásadní, KDO  je předsedou soudu (jakéhokoliv - Nejvyššího a Ústavního pak obzvláště). A co je v praxi asi tak ta proklamovaná "soudcovská nezávislost" - končící přesně tam, kde začíná zájem na jejich kariéře a vliv mocných, byť i tak dementních, jako současný ožrala z Hradu.

Brožová nebyla sice žádným gladiátorem na poli nezávislosti soudců (a soudů) - ale přeci jen si dokázala udržet značnou míru nezávislosti, stejně jako přirozeného smyslu pro spravedlnost - a podle ní, více či méně, i celý soud. Ne že by sice za jejího vládnutí byl vzorem spravedlnosti - k tomu měl i tehdy hodně daleko - ale přeci jen se dalo říci, že - občas zafungoval.

To se s příchodem mužika ale zásadně změnilo. Pro samostatnost, natož smysl pro spravedlnost už na NS není od té doby místo. A to ani krapítek. Zato je tam - jako všude jinde - moře servility a vstřícné předposranosti vůči momentálně mocným.

A ti ostatní ?? Kde třeba mocní nemají momentální zájem ??

Jako v kole loterie : Kdo si vsadí (= podá dovolání), může i vyhrát. Pravděpodobnost : Stejná jako v loterii. Asi 1:1000. Ale je.

Podle toho, jestli zrovna prší nebo svítí slunce, v jaké fázi cyklu je Měsíc či vyřizující soudkyně a podle toho, jak ji zlobí manžel nebo syn uspěl ve škole.

No - prostě - loterie.

A od toho tam mužik je. Aby spravedlnost byla vždy až na posledním místě.

A protože ryba dávno smrdí od hlavy - každá reforma justice nutně musí začít právě od těchto - Zemanových - mužiků... To je to jediné správné reformátorské místo, i způsob.

___________________

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/428011/hrad-se-za-peroutku-zatim-omlouvat-nemusi-zpusobilo-by-mu-to-ujmu-tvrdi-soud.html

___________________

___________________