14 let jsme tady

a pijeme jim krev. 14 let se ví, že justice je pod alespoň nějakou kontrolou. Jinak by zde byl dávno jeden velký postkomunistický koncentrák. 

 Dnes je tomu 14 let, co vzniklo sdružení K 213.

___________

___________

A co se denně zapisuje do historie zejména české justice. 14 let vědí - ti, co to chtějí vědět - že mají zastání, zejména v opatrovnických sporech - které dříve neexistovalo. 

14 let vědí soudci, že se kdykoliv můžeme objevit v jednací síni - a s námi přichází i zákon. Přesně, jak to znáte z kovbojek. 

Jaký kvůli tomu mají vztek, to lze nejlépe dokumentovat na následující statistice : 

Od r. 2004, kdy sdružení vzniklo, jsem byl : 

8x bezdůvodně zatčen a zadržován po dobu alespoň 48 hodin

3x bezdůvodně ve vazbě 

3x bezdůvodně nebo na základě důvodů, které by jindy a jinde nestačily ani na přestupek, uvězněn ve výkonu trestu na dobu několika (nejdéle na 6) měsíců

Za tutéž dobu také bylo : 3x vyhověno mému dovolání a 1x jsem zvítězil u Evropského soudu pro lidská práva. 

Další statistiku, byť už ne tak bohatou, by mohli doplnit ostatní členové sdružení. 

Za stejnou dobu jsme dokázali : 

5 x vymoci změnu výchovy od matky k otci

9 x byla nařízena střídavá péče - za situace, kdy by jinak monopol matky nebyl nikdy zrušen 

V ostatních případech (a těch už jsou dneska desítky) byl buďto výrazně rozšířen styk otce s dětmi, nebo sníženo nepřiměřené výživné (opět se lze jen domnívat, jak by to asi dopadlo, kdybychom u toho nebyli). 

Natočili jsme dnes již desítky reportáží, které veřejnosti přiblížily hrůzy, o kterých do té doby neměla ani potuchy, že se u nás vůbec mohou dít. 

A vůbec nejlepší, mistrovský kousek, jsme si nadělili k 10. výročí klubu, kdy se nám podařilo zmařit exekuci na dítě v Písku, resp. z píseckého soudu, kdy jsme trestnou výpravu asi 10-ti exekutorů a policajtů obrátili na ústup - a dítě od té doby zůstalo u otce, chráněno před zjevně nevyzrálou, psychopatickou matkou, která si myslela, že dítětem bude všechny kolem automaticky vydírat - a ti budou skákat a doprošovat se, jak ona bude pískat. 

Na druhé straně je pravda, že jsme toho mohli udělat mnohem více, pokud by společnost byla složena ze samostatných myslících a nebojácných jedinců, a ne otupělých a ke všemu lhostejných loutek, jimž je ukraden dokonce i jejich vlastní osud. 

V takovém případě bychom dnes již žili v právním státě. 

Tato skutečnost je i nadále nedostižným snem a bude se ji dařit přibližovat jen podle toho, nakolik bude společnost ochotna o ni usilovat, a ne ke všemu mlčky a tupě přihlížet. 

__________________

__________________

A ZDE ono mistrovské dílo a dáreček k 10. narozeninám Klubu : 

 

https://www.youtube.com/watch?v=CBKGn7qUhek

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=LwTOVnscF8k

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=k0Akkchi8x4

 

 

_________________

_________________

Na četné dotazy čtenářů zveřejňujeme i odpověď otce, jak se má Maxík teď : 

 

Dobrý den pane inženýre Fialo,

 
jsem velice potěšen, že na nás dále vzpomínají Vaši příznivci a podporovatelé K 213.
 
Maxík je stále v mé péči a myslím si, že v ní i prosperuje. Je zdráv, velice bystrý a chytrý klučina. V dubnu se chystáme už k zápisu do první třídy u nás v místní škole.
 
Maxíka maminka stále vystrkuje rohy, duplikuje lékařská vyšetření u ní v bydlišti, o našich lékařích tvrdí, že jsou to idioti.  Obvolává školku, lékaře a další osoby, kdy slídí po informacích. "Bezstarosti 8-) " Maxíka manipuluje a snaží se jej přesvědčit, že u ní je doma a ke mě jezdí pouze na návštěvy, přesvědčuje jej o nutnosti to se mnou ještě nějakou dobu vydržet, atd..
 
My všichni se snažíme dát Maxíkovi péči jakou si zaslouží a matky chování se snažíme přecházet. Daří se nám tedy vcelku dobře, také díky Vám všem.
 
V příloze foto Maxíka jak pomáhá si zpracovat vlastnoručně ulovenou rybu.
 
S přátelským pozdravem R.J.

 

 

 

__________________

__________________

 

Jak nám čtenáři správně připomenuli, sdružení K 213 vzniklo - symbolicky - v den 10. výročí úmrtí Karla Kryla ... I to si můžeme připomenout. 

_________________

 

___________________

 

 

 

_________________

_________________