Dovětek.

K domácímu násilí. Na mužích... 

 ČT odvysílala 50-ti minutový pořad o domácím násilí na mužích - a zaplať Pán Bůh za něj. Přiznávám, že ani při všech zkušenostech, co mám a při všem, co jsem už za ta četná léta viděl, jsem si nedokázal představit drastičnost těchto příběhů, které čtveřice mužů vypráví. 

http://www.ceskatelevize.cz/porady/11736765826-z-lasky-nenavist-2-domaci-nasili-na-muzich/21756226630/

Ale - po všech těch smutných faktických údajích - mi chybí jeden důležitý dovětek. A v něm to hlavní : Zhodnocení "práce" orgánů, které s touto problematikou souvisejí, nebo ji mají na starosti z "úřední povinnosti" - tedy především policie a soudů. 

To je zde totiž zeširoka obejíto a pokud možno, upozadněno kamsi do ztracena (ale vysledovat se to samozřejmě dá). 

Přitom je to podstata věci, protože kdyby ty dělaly, co dělat měly, k čemu byly zřízeny a za co jsou placeny - tak se podstatná část těch popisovaných hrůz nemusela vůbec odehrávat, nebo by byla skončila mnohem a mnohem dříve.  

Neudělala to ČT (dodejme - jako tradičně, asi z vrozené zbabělosti) - uděláme to za ni my : 

ANI V JEDNOM  z popisovaných případů státní orgány nedokázaly k řešení věci nijak pozitivně přispět.

Naopak. Vzdor všemu údajnému školení, kterým prý průběžně prochází - se chovaly jako banda nevzdělaných absolutních diletantů, s výhradně stádovým chováním a instinkty - a situaci - už tak dosti tragickou - jenom dále zhoršovaly. Pronásledováním obětí, namísto pachatelů... Zde samozřejmě - pachatelek. 

Nejdrastičtěji je to vidět u otce - podle přízvuku, i podle závěrečného pohledu na město - asi z Brna, který nejen že opustil raději sám společně vybudovaný majetek a vrátil se - na stará kolena - k mamince a sestře, ale ještě byl - zjevně na základě křivých výpovědí dětí (a ta křivost je zde dobře popsána a vylíčena) odsouzen (!!) - byť podmíněně - on, zatímco násilnická partnerka si vesele užívá bývalého společného majetku - i dětí, které jí soud - ve své neskutečné tupé podjatosti - přiřknul... 

Film současně i výstižně popisuje jedinou situaci, kdy je přihlouplá feministická justice schopná děti svěřit otci - totiž tehdy, když je matka sama opustí a zmizí do nenávratna. Pak je najednou otec dobrý, protože nikdo jiný na scéně nezbyl. ... Jinak by je - pochopitelně -  dostala ona - i kdyby je denně ohrožovala - nožem, pilou, sekerou, čímkoliv, nebo mlátila - ručně - do krve - protože by to byla "vzorná a příkladná" matka, jak jinak. 

Za TAHLE primitivní SCHÉMATICKÁ ŘEŠENÍ, neschopná zohlednit jakoukoliv individuální odchylku, jakoukoliv osobní situaci a na která by stačilo skutečně naprosto základní vzdělání, nebo úplně jednoduchý počítačový prográmek, si platíme tyhle justiční "odborníky", kteří prokazatelně NIKDY ŽÁDNÝM ODBORNÝM VZDĚLÁNÍM NEPROŠLI (a podle toho také vypadají - oni, a hlavně jimi odváděná "práce") statisícovými částkami měsíčně - za to, aby se váleli na soudech - a mrzačili - za naše peníze - celé budoucí generace. 

Připomeňme jen, že justici má už 4 roky na starosti hnutí ANO - totéž hnutí, které tady slibuje provést zásadní obrat společnosti - a 30% voličů, zjevně limitovaných ve své inteligenci, mu to baští a myslí si, že se to skutečně stane. 

Aniž by se podívalo na resort, kde za takovou "změnu" je toto hnutí už 4 roky plně odpovědné. 

_______________________

_______________________