Nefunkčnost české justice už není názorem extrémistů,

(z K 213), ale oficiálně deklarovaným stanoviskem velké poroty Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Co na to pan premiér ?? Zeptali jsme se ho : 

 

                      Pan

                     Ing. Andrej Babiš,

                     předseda vlády ČR

            Na vědomí : JUDr. Marie Benešová

               MINISTRyně SPRAVEDLNOSTI ČR

 

Pane předsedo vlády,

 

V nálezu ECHR ve věci č.j. 44 151/12 (Tempel v. CZ) byla Velkou porotou ECHR konstatována nefunkčnost české justice, a to zcela jednomyslně, všemi hlasy všech přítomných, včetně českého soudce. Ba dokonce tento názor odsouhlasil i vládní zmocněnec, JUDr. Vít A. Schorm, který tuto nefunkčnost minimálně po celé poslední dvacetiletí programově kryl a obhajoval.

Konečně, Vy osobně a případ Vaší zpronevěry evropských dotací v kauze Čapí hnízdo  a zejména to, že i nadále pobíháte na svobodě a věc nikdo nevyšetřuje, je toho nejlepším důkazem.

Dokud ale jste předsedou vlády, jste za chod státu, a za to, aby byl funkční, zodpovědný Vy osobně,  přičemž chod justice a policejního aparátu já osobně považuji za nejdůležitější a pro občany nejviditelnější strukturu státní moci, podle jejíhož fungování, či naopak kolapsu, stát i jeho vládu posuzují.

Názor velké poroty Evropského soudu pro lidská práva asi ani Vy, ani nikdo jiný nebudete vydávat za marginální názor skupinky extrémistů, jak mainstreamová média s oblibou tvrdila ohledně velmi podobně formulovaných názorů, již dávno presentovaných především naším sdružením, a to až doposud, táži se Vás proto :

§  Jaká poučení jakožto předseda vlády státu, který byl takto na mezinárodním foru deklasován před mezinárodní veřejností, jste z tohoto závěru vyvodil Vy osobně a Vaše vláda pro každého z ministrů zvlášť ?

§  Jaká opatření chystáte zavést pro to, aby justice Vámi vedeného státu byla opět funkční ?  Čímž se rozumí ne zajišťování Vašich osobních zájmů nebo zájmů Agrofertu, ale objektivní výkon spravedlnosti vůči všem členům společnosti stejně objektivně a podle platných zákonů ?

§  Jaká sankční opatření budou Vaší vládou přijata vůči těm, kdo tento stav bezesporu zavinili, ač byli královsky placeni za pravý opak a zejména pak vůči těm, kdo v rozporu s prokázanou skutečností drželi nevinného 18 let bezdůvodně ve vězení ?

§  Jak hodláte řešit osobu současné ministryně spravedlnosti JUDr. Marie Benešové, kterou jste tam dosadil Vy, s tím, že je to údajná odbornice na justici, přičemž každý zasvěcený ví, že u zrodu justiční mafie stála právě ona, a to ještě jako nejvyšší státní zástupkyně svou instrukcí o tom, že trestní oznámení na soudce a státní zástupce se zásadně nemají vyšetřovat, tedy otevřeným popřením Ústavy ČR a ustanovením a zavedením privilegované kasty, na kterou se zákony a trestní odpovědnost nevztahují ? Tato paní zjevně a prokazatelně nemá žádnou koncepci rozvoje tohoto sektoru a – jak bylo právě konstatováno ze strany ECHR – nedokáže zajistit ani její základní funkčnost.

Žádám Vás, abyste s odpovědí příliš neotálel, neboť na ni bezesporu čekám nejen já, ale celá česká – a  nejen odborná – veřejnost.

S pozdravem

 

Za sdružení Klub 213

                                                                                              Ing. Jiří Fiala

                                                                                                jeho předseda

___________________________

___________________________