Tempel a ÚS : Sabotáž povýšená na nejvyšší právo

Závratná rychlost... 13-ti měsíců... se kterou Ústavní soud - konečně - vyhověl zavazujícímu verdiktu Štrasburského soudu - a zrušil rozsudek doživotního trestu nad Robertem Tempelem. 

 

 

Od konce června loňského roku (2020) bylo zcela zřejmé, že Robert Tempel má být propuštěn, že v jeho kauze došlo k závažným procesním i věcným pochybením - a že má nejspíš pravdu, když říká, že se z jeho pohledu jedná o justiční vraždu, když ho odsoudili za skutek, který nespáchal, na doživotí. 

Naše sdružení včas upozorňovalo jak ministerstvo spravedlnosti (Domovnici), tak následně i presidenta republiky na to, že další věznění R. Tempela naprosto postrádá jakékoliv opodstatnění, ale už i právní podklad a že by ho měli - protože to mají v kompetenci - okamžitě propustit. Už proto, aby dále nenarůstaly škody z budoucího odškodnění, ale i zbytečného věznění. 

Připomeňme jen, že Domovnice nejprve otevřeně - a písemně - lhala, když nám v odpověď tvrdila, že o těchto věcech nerozhoduje, že byly předány kanceláři presidenta republiky - abychom pak následně učinili dotaz na tuto kancelář, a ta nás - rovněž následně - odkázala plně zpět na Domovnici, že o tom rozhoduje, a ne že ne (konečně, stačí si přečíst trestní řád, aby každému bylo jasné, jaké jsou kompetence ministra spravedlnosti v trestním řízení) a ať tedy rozhodne. 

Teprve poté, když Domovnice zjistila, že se nevykroutí, tak - konečně - přestala zapírat a mlžit - a rozhodla : Že Tempela nepropustí. 

Jistě humánní rozhodnutí, za situace, kdy sedí - a to na doživotí, tedy ne na pár měsíců - nevinný, který má za sebou už i vykonatelné rozhodnutí nadnárodního soudu !! 

Už tehdy jsme psali - a trváme na tom i nadále - že by všechny náklady, spojené s minimálně ročním, zjevně bezdůvodným vězněním R. Tempela, spolu s odškodným, měla nést právě ona. Osobně. 

Dnes se o ně může ještě podělit se soudci Ústavního soudu, kteří s ročním zpožděním konečně udělali to, co měli dávno udělat nejpozději před rokem, když už zcela selhali ve všem ostatním předtím. 

 

 Představte si to na sobě : Dvacet let sedíte za něco, co jste nespáchali, a když už to uzná dokonce i mezinárodní soud, tak Vás stejně nepustí, ač všichni dobře ví, že by Vás pustit měli a že to stejně budou muset udělat. 

Za téhle, právně zcela jasné situaci, protahují, mlží, oddalují. 

Třeba Tempel umře, třeba ho nebudeme muset odškodňovat... 

To je taková ubohost a malost, že se člověk nutně musí ptát : Kde všechny tyhle ubožáčky, služebníčky a lokajíčky ten stát pobral ? Kde se jich pořád tolik bere ? A na tak důležitých funkcích ?? 

Skoro to vypadá, že ÚS chtěl dát čas všem zúčastněným, tedy, aby bylo jasné, s výjimkou odsouzeného - a když píši zúčastněným, myslím tím především zúčastněné soudce - aby si prošli spis, vytahali a zahodili z něj všechny proti nim svědčící dokumenty - a teprve pak že bude možné v klidu pustit Tempela z basy. 

Sice víme, co je většina soudců za lemply, ale i tak : Že by jim to trvalo celý rok ?? 

Byli jsme s odsouzeným ve zprostředkovaném spojení, tak dobře víme, jak to na něj působilo. Zcela devastujícím způsobem. Aby taky ne !! Vyčerpal všechny právní možnosti, po právní stránce uspěl, dosáhl svého - a stejně se nic nezměnilo !! 

Dokážete si představit větší zoufalství a zvůli ?? 

To, co předvedla česká justice - potažmo přímo zodpovědný Ústavní soud - byla otevřená, rok trvající sabotáž jejich základních povinností. 

To oni by teď měli být správně souzeni, ne Tempel.

Ten už si užil do konce života až až. 

A tak to tu máme : Obrázek České republiky navenek. 

Ústavní soud, nejvyšší záruka ústavnosti a pořádku, rok mlží a zdržuje, aby se stačily zamést stopy soudců, kteří se na případu podíleli... 

A k tomu si objedná placenou klaku polodementních novinářů (pro ilustraci, stačí připomenout, viz třeba články v Blesku o mém soudním řízení ve věci Sloupu) k tomu, aby dále ostouzeli jednak nevinně odsouzeného - a - potažmo - i mezinárodní soud, co to tam asi sedí za debily, když můžou takového grázla nařídit pustit ven. 

A pivní občánek, lemtající pivo, typická celoživotní nula, léčící si komplexy ze své nulity právě utrpením cizích nevinných (jen ať je osolí !!!), bohužel ale s volebním právem - řekněme rovnou : Takový typický volič ANO - si dál jen spokojeně pomlaskává : Jaká je to v ČR pohodička, že ho prozíraví soudci chtěli ochránit před darebákem Tempelem dokonce i proti zvůli mezinárodního soudu... 

 

Takhle vypadá Česká republika navenek, takhle se tváří, takhle ji chápou v cizině. 

Jako bandu pivních pobudů, právních i lidských asociálů a poklonkujících zbabělců. 

Pravda, vyjma těch, co čtou naše stránky.

Těch ale v evropském parlamentu, ani u ESLP asi příliš nebude. Bohužel pro ČR, protože ty jediné zjevně zlepšují nevábnou vizitku české veřejnosti v zahraničí. Zatím. 

 

 

_____________________

_____________________

 

 

ÚS nařídil znovu otevřít Tempelovu kauzu (ceskenoviny.cz)

 

_____________________

_____________________

 

Vývoj případu Roberta Tempela na našich stránkách : 

 

R. Tempel : Debakl státu ve Štrasburku (k213.cz)
 
Tempel a McCrae : Propusťte je IHNED !! (k213.cz)
 
Nefunkčnost české justice už není názorem extrémistů, (k213.cz)
 
Usvědčena samotným presidentem (k213.cz)
 
Pravomoci máte, (k213.cz)
 
Tempel : Odvolání Benešové smeteno velkou porotou (k213.cz)
 

 

Protiofenzíva (k213.cz)

 

_____________________

_____________________