Vzpomínka na Václava Havla,

jehož 10. výročí úmrtí si právě připomínáme. Aneb : O mrtvých jen dobře. 

I proto bude následující vzpomínka pouze tohoto rozsahu : 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

____________________________

____________________________

Pod čarou, již mimo rámec textu : 

 

Napsal několik her - které vyčpěly už za jeho života a nikdo na ně dnes není zvědav. 

Porazil komunismus bez jediného výstřelu : Tak, že nám estébáci, popřípadě jejich dětičky, vládnou dodnes.

Hlavně ti by mu měli, mimochodem,  stavět pomníky na každém rohu. A asi i staví. A slaví... Mají co. Kdokoliv jiný na jeho místě by s nimi zatočil úplně jinak. 

Zvítězila pravda a láska... Pravda bývalých mocenských struktur, jež se plynně přeměnily v "soukromé podnikatele" a "tahouny ekonomiky". Láska - k penězům - pak zcela beze sporu a bez diskuse. Všeobecně. 

Zvítězila demokracie nad komunistickou diktaturou : Tak, že komunistickým soudcům zakódoval a zafixoval doživotní neodvolatelnost (která byla mimochodem nemyslitelná i za komančů samých), aby mohli již zcela bez obav pronásledovat své bývalé i současné odpůrce a konečně si s nimi - teď už bez obalu - vyřídit a srovnat všechny účty... 

Byl vzorem morálky : Jistě :  děvkař, alkoholik a těžký kuřák - přenesl své životní postoje opravdu na velkou většinu společnosti. 

I vězňům dal příležitost k novému začátku : Samozřejmě - těm, kteří si mohli koupit milost v jeho milostivé kanceláři, kde madam Havlová kupčila s milostmi ve velkém a založila tak vcelku vzkvétající a vysoce ziskovou živnost, se kterou se jistě těžko loučila, tak ti všichni to jistě ocenili. 

Vzorem morálky byla i jeho skvělá ženuška, která, když ležel na smrtelné posteli, vesele šoustala kdesi v Mariánkách, což, když kdosi napsal do novin a madam zažalovala, stejně mravopočestná soudkyně Stamidisová vyhodnotila jako "její soukromou věc" , do které novinářům nic není.

Inu, kurva kurvě oči nevyklove... 

No - ale jen v dobrém, že ? Proto - i pod čarou, mimo sám rámec oslavného nekrologu - končíme.... 

Končíme ??!!

Pravdoláskaři, co myslíte ?? 

_____________________

____________________