Umetači Babišovy cesty

Je zoufalá představa, že si můžete vybrat buďto mezi estébákem Babišem, anebo mezi nemehly a amatéry, vydávajícími se za pravici. 

 

Ministr financí přišel s nápadem, že ušetří pár miliard tím, že zruší podporu stavebního spoření. 

Rozvratu policie si kupodivu všimnul i Šafr. Ovšem až poté, co policie začala mlátit návštěvníky Babišových mítinků, kteří s ním nesouhlasili - a vůbec, se chovala jako Babišova ochranka, namísto aby zachovávala důstojný odstup a profesionalitu nadstranického státního orgánu. 

Případ „šéfa špionů“ ukazuje, že bezpečnostní složky jsou v hrozném stavu. A žurnalistika také – Forum24

O tom, že žádná, původně slibovaná, ZMĚNA NIKDE NENASTALA, se už asi mohl přesvědčit každý. Můžeme tak bez nadsázky říci, že hlavní volební slogan byl prostým volebním podvodem, zastírajícím jen to, že jedna bezkoncepční parta se chce dostat k moci, aniž by na ni byla jakkoliv připravena. 

Vláda je tak jen udržovací vládou, která jede v zaběhnutých kolejích, protože zjevně nic jiného neumí, žádnou filosofii nemá, natož aby měla reálnou koncepci, např. reformy státního aparátu, tedy toho, co a jak změnit. 

Odlišit se od Babišových populistů se snaží tím nejnešťastnějším způsobem, totiž škrty léta zavedených podpor, na které si již obyvatelstvo zvyklo. 

Prostému voliči tak z toho vychází jednoznačný výsledek : Tzv. pravice = seberou mi všechno, co jsem dosud dostával, aniž se to kdekoliv positivně projeví (nejméně pak na státním rozpočtu). 

Levice = Babiš - díry v rozpočtu mě nemusejí zajímat, dostanu aspoň drobet od stolu, abych držel hubu a krok. Třeba vlaky zadarmo, nebo skoro zadarmo. 

Co k tomu dodat ? 

Že všude platí : Něco za něco. Má-li si volič utahovat opasek, aniž to zjevně sám zavinil, měl by vědět, proč, kdo to zavinil a případně - jaké benefity z toho budou aspoň pro stát, když už ne pro něj osobně. 

Rád bych slyšel, co by na tuhle otázku odpověděl současný premiér. 

Pokračovat v bezkoncepční cestě, odnikud nikam, bez vize, bez myšlenek, bez sebemenšího hmatatelného výsledku - to je chaos a anarchie, ne pravice či právní stát. 

Myslím, že v příštích volbách to budou mít Babišovci značně zjednodušeno. Babišovi umetači jim umetli cestu záviděníhodným způsobem. Bureš by měl Fialovi před volbami poslat obsáhlý děkovný dopis za bezplatnou přípravu volební kampaně pro ANO. 

Milionoví chvilkaři si pak můžou zase klidně vyřvávat na Letné. Bureš se jedině zaraduje. 

______________________________

______________________________

 

 

 

 

 

_______________________________

_______________________________