Vondrův valdický komplex

Nedávno se na stránkách Seznamu rozepisoval jeden psycholog o valdickém komplexu. Jak za moje neštěstí mohou všichni ostatní, jenom já ne. 

 

Zdá se, že valdický komplex se zjevně rozšířil i do řad vedoucí vládní strany, ODS. A - není divu. Co také od tohoto typu lidí čekat ? 

Za prudký pád popularity této strany (těchto stran), dodejme, že popularity jen uměle a dočasně vytvořené odporem a děsem většiny společnosti vůči estébácké straně jednoho mafiána, nikoliv tedy snad positivní rolí, kterou by ODS kdy sehrávala, natož pak v současnosti, tedy za tento prudký pád údajně - podle Vondry - mohou všichni, jenom ODS sama ne. Nepříznivé mezinárodní okolnosti, Putinova válka na Ukrajině, následná eskalace cen energií - ODS nemůže za nic, ta je zcela svatá. 

Uveďme, že lepší příklad valdického komplexu nežli je tento, bychom sotva kde hledali a našli. 

O mezinárodních okolnostech není diskuse, jsou, jaké jsou. Jindy mohou být lepší nebo horší - to ale na popularitu domácí vlády NEMŮŽE MÍT NIKDY ŽÁDNÝ VLIV.  Naopak. 

Řekl bych, že nepříznivé mezinárodní okolnosti jsou naopak unikátní šancí, jak vyniknout a ukázat, že jsem lepší, než by jiní v dané situaci byli. 

Vzpomeňme na nejpopulárnějšího britského politika všech dob, Winstona Churchilla.

Víte, které období své vlády považoval za nejúspěšnější, kam by se vždycky rád vrátil - a kdy také nejvíce rostla jeho popularita ?? 

Byl to rok 1945, kdy Británie vyhrála vleklou a těžkou válku ??? 

NE !! Byl to jednoznačně - a sám to mnohokráte zmiňoval - rok 1940. Kdy se britské impérium otřásalo v základech, Anglie čelila hrozbě očekávané německé námořní invaze - a jen tak tak odolávala leteckým útokům tehdy zjevně silnější Luftwaffe. 

Nevzdala se, odolala - a to také díky tomu, jakého měla premiéra a vedení státu, které ji do války vedlo, denně posilovalo v naději, že boj nebude marný a denně také zajišťovalo všechny praktické úkoly - tedy zejména aby vojáci měli čím bojovat a čeho se najíst. 

 Krize, ba ohrožení země - nejlépe osvědčuje sílu a odolnost vládnoucí garnitury. Ta špatná na popularitě ztrácí, ta dobrá ji naopak získává. 

Vondra má pravdu jenom v jednom : Takovou krizi ČR od revoluce nezažila... 

To bezesporu. 

Také v ní dosud nikdy za takového všeobecného jásotu nepřevzaly vládu tak zoufalé nuly, jaké vidíme v současnosti u moci, včetně lacině líbivého premiéra Fialy. 

Konstatoval jsem to tu při jejich nástupu, konstatuji to pořád dokola : Hlavním měřítkem úspěšnosti PRAVICOVÉ vlády - je podoba a funkčnost státního aparátu. 

Tahle vláda ani neví, že by s ním měla něco dělat, že vůbec má - a to zcela zásadní - problém. 

Stačí se podívat na pár předchozích článků, jak státní aparát v současnosti vypadá : Banda nadutých, arogantních hajzlíků, co se ostatním směje do očí - a hrabe si pod sebe, což je jediná činnost, která ji opravdu zajímá. 

ODS to ani nepojmenovala, natož aby měla návod, jak z toho ven. Aniž by předložila jedinou koncepci, jak státní aparát - a především justici a policii - reformovat, přetvořit k obrazu skutečně demokratického státu. Prostě - NIC. A to doslova. 

Druhým důležitým kritériem úspěšnosti pravicové vlády - je INFLACE. 

Asi si každý čtenář udělám sám a snadno závěr, nakolik byla tahle vláda schopna se poprat s inflací - a s jakým výsledkem. 

Ano, z ryze pravicového pohledu říkám : Dostáli jste pouze těm nejhorším očekáváním. Od pádu nepopulární, zkorumpované Nečasovy vlády v r. 2013 jste se nezměnili ani o píď. Pořád jste stranou nadutých, arogantních hajzlíků, které zajímají jedině jejich provize ze státních zakázek, jinak doslova NIC. 

A divíte se pak výsledku ?? 

Já se divím jedině tomu, že jste dosud u moci. Protože za toho 3/4 roku vás mají i ti otrlejší plné zuby... 

Pokud VY  máte představovat alternativu k ANO a SPD, pak je rozhodně nejlepší k volbám buďto nechodit, nebo tam házet bílé lístky. A spát s klidným svědomím, že hajzlové nevládnou i s mým souhlasem... 

___________________________

___________________________

 

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-duvera-ve-fialovu-vladu-klesa-volby-by-vyhralo-ano-ukazal-novy-pruzkum-214591#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vitezem-voleb-by-bylo-ano-druha-spd-40409000#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=c7yMGh5BLvP-202209181115&dop_id=40409000&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

________________________________

________________________________