Kozli v zahradnictví - aneb Zrušte ombudsmana,

stala se z něj zhola bezcenná trafika pro zasloužilce.

A ze Senátu se namísto důstojné instituce stává jistě a pomalu bezcenná sbírka kývalů, nohsledů a státních přisluhovačů - namísto aby stát kontrolovali a hájili zájem veřejnosti. 

Jestliže Senát vybral z několika kandidátů jedině Víta Schorma jako svého kandidáta na ombudsmana - tak ten úřad může rovnou zavřít a zrušit. 

JUDr. Vít A. Schorm, bývalý zástupce státu při ESLP, už z podstaty své funkce nedělá nic jiného než kryje a bagatelizuje i ty nejhorší zvěrstva české justice, poškozeným občanům plive do očí a dává jim jasně najevo, že oni jsou ta vrchnost, co se s plebsem bavit nemusí, i kdyby měl stokrát pravdu. 

Stručně řečeno - dělá, a možná i má v popisu práce dělat - pravý opak toho, co má dělat ombudsman. 

Ombudsman totiž nemá hájit stát a státní orgány, ale naopak občany. Stát hájit nikdo nemusí, ten se snadno uhájí sám, má v ruce všechny mocenské prostředky, a také jich v případě nutnosti hojně využívá. Stačí se jít podívat k soudu na prakticky jakýkoliv spor občana se státem - a hned máte jasno, k čemu jsou takové spory dobré. 

K neumělému kamuflování skutečnosti, že se poškozený občan stejně ničeho nedovolá, a je úplně jedno, co má za argumenty a na čí straně je zákon - a hlavně, že se práva dovolává - naprosto směšně - u těch, co mají přímo instrukce ho masově porušovat - a dobře vědí, že se jim nejen nic nestane, ale že za to budou rychle povyšování a budou jedině v kariéře postupovat. 

Naopak, pokud by soudili, jak mají - tedy podle zákonů a chránili především slabé (protože silní se pochopitelně snadno obhájí a uhájí sami) - tak se z nich stanou "problémoví jedinci", kteří nepochopili, co se po nich jedině chce a za co taky jedině dostávají peníze (sice pro jedince velké, ale pořád ještě směšně nízké ve srovnání s tím, co by měl správně stát platit poškozeným). 

Mít Schorma ombudsmanem je výsměchem právům občana, je to výsměchem definici tohoto úřadu jako takového, je to jeho postavení na hlavu - a pokud to senátoři neví, jsou naprosto k ničemu. Nedokáží si sehnat ani nejzákladnější informace - které jim snadno a rychle poví každý, kdo kdy ve Štrasburku se žalobou byl - a tohoto uhlazeného hezouna s rybíma očima - a také s rybí krví - zažil. 

Do toho vcelku zapadá i další informace - a sice tahle : 

 

Volby 2022 | Do užšího vedení Senátu se nově dostane místopředseda TOP 09 Czernin - iDNES.cz

 

Asi podle zásady, kdo nic nedělá - a stará se hlavně sám o sebe - ten nikomu vcelku nevadí, není pro ostatní nebezpečný - a proto : NÁŠ ČLOVĚK  .... 

Beztvaré, zbabělé NIC  povede Senát bezesporu nejlépe... Směrem - k totální zbytečnosti. 

 

 

________________________

________________________

 

 

Senátoři vybrali jen jednoho kandidáta na zástupce ombudsmana. Druhý neprošel o hlas - Aktuálně.cz (aktualne.cz)

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

_______________________________

_______________________________