Pravicová vláda : Co zbylo ??

Po ani ne roce vládnutí je zřejmé jedno : Žádná změna nenastala, rozpočet i hospodářství se dál propadají - a je v podstatě jedno, která nula je právě v čele. 

Pokud byl u moci Babiš, mohli jsme alespoň právem nadávat, že je to amorální estébák, který k sobě nikoho jiného než amorály nesežene. 

Není ale nic horšího, než když jinde po světě dobré jméno pravice przní a mrzačí parta nedouků a nýmandů, která by se ráda za pravici vydávala - zjevně na to ale nemá. 

_______________

Pravice - to znamená především úspěšné hospodářství. A když ne přímo úspěšné, tak alespoň na vzestupu.  A funkční státní aparát. No - a podívejte se.  Co je výsldkem. 

Inflace, průvodní jev všech průserových levicových vlád, které neví, jak ufinancovat své rozhazování veřejných prostředků, je tu zas - a ve stejné síle. Právě TO přitom byl a je hlavní úkol skutečné pravicové vlády : Zkrotit inflaci, zpevnit měnu, nastartovat hospodářský vzestup, ozdravět veřejné rozpočty. Většinu z toho tahle vláda, prý pravicová, i slibovala - nesplnila nic. Protože to prostě neumí a nedokáže, je to nad její síly. 

Jak to říkal Kalousek ? Že jsou to diletanti ? No, to je docela přesné. 

Nýmandi, nikdoši, lidi bez umu a zkušeností - a také bez schopností si alespoň najít ty, kteří by jim poradili, jak se to dělá. 

U čeho bych se chtěl obzvláště zastavit, to jsou lidovci a jejich naprosto tragická presentace ve vládě (pokud jde o ODS, od téhle party profesionálních vychcánků asi málokdo co positivního, natož slušného očekává). 

Lidovci se v téhle vládě představují jako strana nejen bez vize a bez koncepcí, ale také bez lidí. Jejich slavná ministryně životního prostředí působila na první pohled dojmem, že mele z posledního - přesto ji klidně do funkce najmenovali, patrně nikoho lepšího nemajíce. Vydržela to sotva půl roku - a výraz tváře dostal reálný podklad - v tom, že musela nemoc veřejně přiznat - a vládu opustit. Ještě předtím stačila zbytečně a nesmyslně vyhodit ředitele národního parku Česko-saské Švýcarsko, který předtím úspěšně uhasil obrovitý požár, a to doslova. Prý pro "nedostatečnou komunikaci s veřejností" . To ona komunikuje jistě lépe - z nemocniční postele. 

U křesťanské strany bych očekával, že přijde třeba s nějakou koncepcí tam, kde je to nejvíce potřeba - totiž v ochraně rodiny a tedy i koncepcí, jak změnit stávající státní, prorozvodový aparát a výchovu jeho pracovníků. TO  je zase především úkolem křesťanské strany, jehož splněním by se nemálo mohla zapsat do historie sekulární země. Mají k tomu navíc výjimečnou příležitost - držíc v ruce MPSV, tedy ministerstvo, řídící mimo jiné OSPODy a další útvary, s rodinou do styku bezprostředně přicházející. NIC. Kde nic, tu nic - ani snaha, ani ten sebemenší nápadeček... 

Jste k smíchu - nebo k pláči, tzv. pravicová vládo. 

A nejhorší je, že jen deklasujete a dehonestujete, zkrátka kompromitujete všechno pravicové, které se pak stává voličům již naprosto nejasné, nesrozumitelné - a hlavně : Nedosažitelné. 

Nemyslím si, že bychom měli na výběr jen tyhle dvě - naprosto již odpudivé - alternativy : Buďto Babišovy estébáky, nebo nikdoše od Fialy, vydávající se za pravici. 

Je třeba pracovat na jiné volbě a tyhle dvě, dnes již skoro stejně odpudivé možnosti, definitivně vymazat z historie země.

Jako nýmandy, co porevoluční mafiánský kapitalismus sice vynesl - naprosto nezaslouženě - nahoru, ale co také totálně zklamali a svoje pozice si nejen nezasloužili, ale také nedokázali ničím přesvědčivým udržet. 

Je třeba začít usilovně hledat třetí volbu. A to rozhodně bez tváří dnes z televize známých. Zato zásadních, a ve svých oborech úspěšných. 

_____________________

_____________________

 

 

 

________________________

________________________