Alej K 213. Nová a nejrozsáhlejší.

Zatím nejrozsáhlejší a nejdelší alej byla vysázena v úseku 2 km dlouhém... 

Nikdo jí neřekne jinak, než Alej K 213. A to přesto, že jsme ji nevysadili my, ba jsme ani jednou nekopli do země. 

Přesto, je všem zúčastněným jasné, že bez nás by tato alej nikdy nebyla vznikla. Anebo - možná za dalších 10-20 let. 

Konflikt, který s naším sdružením uměle vyvolala Správa silnic, a především pak radní Stč kraje Bendl, jenž má silnice na starosti, vedl k tomu, že po oznámení skutečnosti, že jsme čekali na jejich aktivitu v této aleji 15 let marně - a déle už čekat nebudeme, alej si vysadíme sami - Silnice předvedly, co je všechno možné, když se chce. A že se tedy chtělo !!  Zejména po trestním oznámení pro zpronevěru 70-ti milionů radním Bendlem, za které nebylo nikde nic vidět. 

Tak - jak vidět - šlo to  - najednou a zázračně - prakticky přes noc - a to, co údajně nebylo celá desetiletí (poprvé jsme oznámili svůj záměr Silnicím v roce 2008 - tehdy se vyjádřily tak, že si úsek osadí samy - a 15 let se nic nedělo...) možné, se během asi tří dnů stalo skutečností. A - ani to nebolelo. Nás tedy ne. 

Je až zázrakem, jak se najednou sehnaly peníze (vždycky tvrdili, že nejsou, a proto nemůžou nic dělat...), lidi i kapacity. A všechno šlo - jako na drátku. 

Škoda jen, že to nešlo už před 15-ti lety - a že to muselo být - jak se říká - s melou. 

Ovšem - výsledek rozhoduje - a ten, konečně, je. 

Nejen my si myslíme, že je nakonec jedno, kdo alej fyzicky vysázel. Ale že rozhodující je, kdo k tomu vysázení odpovědné a za to placené organizace přiměl a donutil. 

A - rozpohybovat silničního molocha, obvykle naprosto netečného, čekajícího jenom na provize, rozpohybovat ho i bez toho, že by z toho nějaká provize kápla - tak to považujeme za nemalý úspěch našeho sdružení a našeho úsilí. 

Je to současně i návod pro všechny starosty : Pokud máte v okolí svých obcí zanedbané a zpustlé aleje podél silnic - a celá desetiletí se s nimi nic neděje, a není vám to jedno - odteďka máme jednu dobrou radu : Zavolejte na Správu silnic s dotazem, dokdy to hodlají znovu osázet, a pokud uslyšíte obvyklé pindy naší mindy o tom, jak nejsou peníze, vlastně nic není a už vůbec nic nejde - tak jim řekněte, že v tom případě se obrátíte na sdružení K 213. 

A - uvidíte ten fofr !! 

Včetně výsledku.

Takovéhodle : 

 

 

Desítky nových stromků čerstvě lemují dosud zpustlou silnici... Mimochodem, hlavní příchozí od severu do Nymburka... 

 

Neodbyli to - aneb : Když se chce, všechno jde... 

 

V dálce, ty komíny, to už je Nymburk... 

 

 

A pohled i z opačné strany... 

 

 

 První obnovená alej v okolí Nymburka. Nepochybujeme, že budou brzy následovat i ostatní... 

 

 

 

__________________________

__________________________

Jsme země o provizích - a o průserech. Když chcete mít respekt - a když chcete něčeho dosáhnout, a nemáte na provize, napřed musíte zodpovědným prokázat, že jim dokážete zařídit nemalý průšvih, když neudělají, co správně dělat mají... 

 

Sedmilhář Krajského úřadu, (k213.cz) 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

____________________________

____________________________