Co spravedlnost jistě není...

 

Odstrašující příklad. Jež za odstrašující považují i sami autoři : 

 

Vystěhovat staré lidi na ulici z jejich domu - je - skoro vždycky - jejich smrt. Nemluvě pak o okolnosti, kdy sami nic nezavinili. Leda to, že měli nezodpovědnou dceru, která jim prošustrovala dům, a pak před zodpovědností utekla. 

To ale neznamená, že by měl před zodpovědností utéct taky stát. 

A teď se schválně podívejte, jak to ta justiční prasata (jinak se to nazvat nedá) pojala ... 

Mají právní titul, mají i exekuční titul, staří manželé obývají dům neoprávněně, a basta - takže je nejen vystěhujeme, ale ještě i zavřeme (čímž jim paradoxně nějaké ubytování přeci jen zajistíme). 

Může takhle myslet slušný, dospělý člověk ? Člověk, jemuž byl svěřen výkon spravedlnosti - a i u nás platí - a všude se to uvádí - že "výkon práva by nikdy neměl být v rozporu s dobrými mravy...". 

Tady je v takovém rozporu, že to až mlátí dveřmi - a soudci - vážně a seriozně, jeden za druhým, přikyvují - že je to tak správně, jen ať táhnou na ulici (což je pro ně jistá smrt...). Nebo - do kriminálu. 

Nezapomínejme, že ta paní má Alzheimera - a nejspíš vůbec neví, co se s ní děje a proč by měla opustit teplo domova, kde celý život žila. 

Stát, který TAKTO  vykonává spravedlnost, není objektivní a spravedlivý, ale zlý, až zločinný, bezcitný a zavrženíhodný po všech stránkách. Ti, kteří tohle mají za normální, jsou prostě lidské zrůdy a prasata. Plně srovnatelná s dozorci od plynových pecí v někdejších koncentrácích. 

No - a teď se podívejme, jaké řešení se nejen nabízí, ale přímo vnucuje : 

Ten, kdo si dům v dražbě koupil - nebude nejspíš žádné neviňátko, ale vyčůraný spekulant, který dobře věděl, že kupuje dům uloupený. A že uloupený u nás legálně, to na věci nic nemění. 

Takže : Milému spekulantovi - jako naprostá samozřejmost - bude uložena povinnost  STRPĚT,  že tam OBA  manželé v klidu dožijí, jakékoliv pokusy o jejich vystěhování, natož pak o kriminalizaci, je nutno nahlížet jako zločiny proti lidskosti, a to za všech přitěžujících okolností - jako je hrabivost, bezcitnost, chamtivost, atd. Tak také následně posuzovat nejen hamižného spekulanta, ale také všechny, kdo se na tom jakkoliv podíleli - čili státní zástupce, co je obžalovali, soudce, co to soudili, atd., atd. 

Pokud by se milému spekulantovi cokoliv nelíbilo, bude mu vysvětleno, že když už kupuje domy od exekutorů v dražbách, a ne od skutečných vlastníků, musí počítat s tím, že občas narazí - to je holt riziko (zločinného) podnikání. Za to také dostává ty domy doslova za hubičku - a - nebudeme si zapírat - obvykle to jsou (ti nabyvatelé) známí exekutorů, tedy ta nejhorší lidská spodina, jakou si u nás, včetně bezdomovců, lze vůbec představit. 

 

Ti staroušci se ničím neprovinili, leda že nevychovali dceru v dostatečné úctě a respektu, ale to nemohli předvídat. To se holt někdy stane i u jinak slušně vychovaného dítěte. Pokud to bylo jejich výchovné selhání, i tak jsou potrestaní už víc než dost... 

TAKHLE  vypadá - alespoň přibližně -  spravedlnost. A až takhle budou vypadat i absolventi právnických fakult, a budou to považovat za samozřejmost, můžeme začít mluvit o právním státě a slušné a vyspělé zemi. 

Ovšem to, co popisuje níže uvedený článek, je státní zločinnost povýšená na zákon, vykonávaná lidskými hyenami, a ne solidními a věrohodnými soudci. 

_________________

_________________

 

Senioři odmítají opustit dům. Hrozí jim vězení - Novinky

 

________________________

________________________