2 komanči a obyčejná holka...

Nad výsledkem 1. kola presidentských voleb se můžete smát, i plakat zároveň... 

Do druhého kola postoupili dva exbolševici, a teď se můžete bavit tím, jak se vzájemně obviňují, kdo sloužil komunistickému režimu víc a kdo méně. 

Úplně totéž jako když po válce chytli dva udavače gestapa - a ti, ve snaze zmírnit svou vinu - začali kydat hnůj na všechny kolem, že to oni, a oni ne, a že tamten donášel ještě víc, oni u toho byli, tak to musí přece vědět... 

Je přeci k popukání, když v údajně prozápadní demokratické zemi, 33 let po tzv. revoluci, jedinými, kdo se vzmůže na organizaci presidentské kampaně, jsou dva bývalí prominenti, jeden přímo agent StB, a druhý - komunistický rozvědčík... 

Jaká je to vizitka té společnosti, když ani za víc jak 30 let nedokázala vytvořit žádnou jinou alternativu, žádnou novou střední třídu - než jen a zase komunistické prominenty ?? 

Přitom na to, aby důstojně vykonávali funkci presidenta a representovali svou zemi, zjevně nemá ani jeden, ani druhý - a teď teprve na to došlo... 

Babiš je pro průměrně vzdělaného a průměrně hrdého Čecha mimo hru od samého počátku - už jenom tím, že neumí česky. A o tom, jak zná reálie země, kde byl dokonce předsedou vlády, poskytnul sám smutné - a přiznávám, že i pro mne - šokující svědectví, když o historii a kultuře našeho národa neví prakticky vůbec nic. 

Babiš JE  ztělesněné zlo, to velmi správně popsal a pojmenoval už rozvědčík Hučín někdy v r. 2005, kdy ostatní neměli ještě o Babišovi ani tuchy. 

Souhlasím ale s Babišem, že dnešní volební výsledek je pro něj naprosto nečekaným úspěchem - a drtivě smutnou vizitkou českého průměrného voliče. 

Jak může volit někdo Babiše poté, co tady předvedl v době covidu, kdy připomínal splašeného prvňáčka, jenž uskakuje tu doprava, tu doleva a v důsledku vůbec neví, co dělá - tak nad tím zůstává rozum stát. I kdybychom si odmysleli všechno ostatní - tedy agenta StB a křiváka od pohledu. 

Petr Pavel dozajista těžil ze slabosti svých konkurentů, kdy se mu v podstatně neměl kdo postavit - a tak už jen zvučným hlasem a rázným vystupováním dokázal strhnout mnohé voliče, vidouce nemohoucnost a nerozhodnost těch ostatních. 

Ale i když volby vyhraje - což  bych za současné situace viděl jako rozumnou alternativu a menší zlo - nebudeme mít, obávám se, důstojného a moudrého presidenta. 

Copak jím může být motorkář, který uprostřed české společnosti vlastně nikdy nežil a nezná ji ?? 

Že si hraje na diplomata a válečného hrdinu, to bych mu tedy rozhodně nezbaštil - a je taky zajímavé, že až do jeho kampaně o tom nikde nepadlo ani slovo. A z vrozené skromnosti to jistě nebylo. 

Na druhé straně bych mu nevyčítal -  a považoval za otevřenou pomluvu - co tvrdí Babiš, že Pavel tady vítal okupační vojska v r. 1968. Zajímalo by mě, jaký pro to má Babiš důkaz, jestli snad stál v ulicích spolu s ním a mával na ruské tanky májovým mávátkem či jim recitoval verše o recích, co přišli včas, jak legendární vojska... 

Pavlovi bylo tehdy 7 let - že by v 7-mi letech stál na ulici a vítal ruské tanky - když na ně ostatní plivali - to by asi ani on neustál... 

Na druhé straně, jsem rád - a oceňuji - že pohořela feministka Danuše, která až po vyhlášení výsledků přiznala, že je "obyčejná holka", co chtěla do politiky... Škoda, že to takhle otevřeně neřekla hned na začátku. 

A je oceňující, že jí na lep sedlo relativně málo voličů. Nutno dodat, že vzdor masivní kampani, sama nevěděla, za co se má vlastně vydávat - jestli za moderní političku, nebo bojovnici proti domácímu násilí nebo za štětku - a svádět mužskou část populace odkrytými ramínky... Jak vidět, nezabralo to. Ono totiž - odkrytá ramínka může mít každá, na to nemusíme volit zrovna Danuši... 

Z čeho mám osobně radost, to je to, jak voliči vypráskali Hilšera. Tenhle na nic dobrý floutek a manekýn může mluvit o obrovském štěstí, že na to, co (ne)dělá a co (ne)umí, se vůbec dostal do Senátu. Zjevně mu to stačí ke štěstí - protože v politice nic nepředvedl, ostatně, ani nikde jinde, žádný cíl ani program nemá - prostě : Zvolte mě - a já se budu ukazovat - jako manekýn - tentokráte coby president. Vždyť by to bylo hezký, ne ?? 

No - hezký ano, asi jako Danušina ramínka - ale od politika, natož na čelné funkci, se čeká opravdu víc než jen role manekýna či prvoplánové štětky... 

A tak si teď můžeme vybrat : Jeden bolševik rozvědčík a jeden bolševik estébák... Vychází mi z toho, že jsem udělal moc dobře, když jsem nikoho z nich nevolil (mimochodem, je to na volebních výsledcích vidět - pokud si kliknete na Košík, je tam jediný neplatný - tedy bílý - hlas, a to je ten můj... ). 

A já jdu spát s klidným svědomím, že sice nás pořád nemá kdo důstojně representovat, ale že jsem taky nehodil hlas ani rozvědčíkovi, ani estébáckému donašeči - a může se mi zdát o době, kdy se - snad - vzmůžeme na lepší a důstojnější politickou representaci. 

Že ale se na presidentskou kampaň nevzmůže (ergo ani za 30 let k tomu neměl podmínky) nikdo jiný než kovaní komunisti, to je rozhodně na zamyšlenou. Nad námi všemi. 

Stejně jako množství hlasů pro Bureše. Protože to jsou hlasy lidí, kteří jsou opravdu zralí pro koncentrák : Dejte nám nažrat, pokud možno co nejlíp, zatopte nám v ubytovnách - a my vás budem volit, až se budou hory zelenat... 

Máme my, jako národ, jakékoliv morální právo vyčítat něco Němcům, že si zvolili - a dobrovolně poslouchali - léta Hitlera a nacisty ? Ti pro ně, mimochodem, udělali mnohem víc než Bureš i s celým jeho Agrofertem dohromady pro českou spodní lůzu. 

A do té doby, než jim synové začali padat na frontách, si žili doslova jako v ráji. 

U nás lůze stačí ke štěstí mnohem, mnohem míň... 

____________________

____________________

 

 Nevím, proč jsem považován za zlo, prohlásil Babiš a začal šít do Pavla - Novinky

 

Prezidentská mapa 2023: Jak volili vaši sousedé - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

 Babišův projev vyděsil i politology: Chce odradit voliče Pavla - Novinky

 

_______________________________

_______________________________