Pavel : S Čapuší (jsou) bezprecedentní

Pavel označil spolupráci s Nerudovou za "bezprecedentní". 

V mnoha ohledech má pravdu. Bezprecedentní to skutečně je, a to z mnoha pohledů. 

Je zcela bezprecedentní, aby se vyřazená kandidátka takto drze cpala pořád dopředu a podávala si ruku s Pavlem, kterého předtím implicitně označovala za představitele staré generace, s politickou zátěží z minulosti. 

Je zcela bezprecedentní, aby se stárnoucí piksla vydávala za jedinou představitelku "mladé generace". 

Je zcela bezprecedentní, aby tato piksla vydávala "manželství pro všechny" za hlavní problém mladé generace - protože to je problém na věku zcela nezávislý, podobně jako většina ostatních - a mladé obvykle vůbec nezajímá, pokud jim někdo nenatroubí, že je strašně moderní být pro homosexuály. 

Je zcela bezprecedentní, aby se do čela státu dostával voják s komunistickou minulostí, bez politické, ale i společenské praxe, který - s prominutím - neví o aktuálních problémech společnosti vůbec nic, protože jediné, co ho skutečně zajímá, je jezdit si na motorce - a nechá si - jak malé dítě - vnutit v podstatě jakýkoliv názor, zvláště když má pocit, že bude oceněn médii jako feministicky přijatelný. 

Je bezprecedentní, aby - jestliže Bureše budeme považovat za ztělesnění levice - představitel pravice zastával feministické názory nebo si je nechal volně šířit ze svého postu a svým jménem do veřejnosti a útočil tak na tradiční pravicové hodnoty, manželství muže a ženy pak především. 

Je bezprecedentní, aby se takto politicky a společensky zhola nezkušený - a vlastně i nečitelný - člověk dostal rovnou do nejvyšší funkce ve státě. 

Obávám se, že demonstrativním ukazováním se s Čapuší může dosáhnout leda toho, že i ti, co ho původně nevolili a volit chtěli, jako menší zlo, buďto k volbám zhnuseně nepůjdou vůbec, nebo tam hodí - stejně jako SPD - opět jen bílý lístek (zajímavé, že Okamura najednou objevil jeho kouzlo, když se po letech v parlamentu teprve loni u voleb dozvěděl, že přeškrtaný a zmačkaný lístek - je pořád platný - a že pokud nehodí prázdnou obálku či bílý lístek - pořád volí toho, koho tam - byť třeba s odporem - hodil). 

Pavel má jedinou velkou kliku - a sice že jeho protikandidát je tak odporným hnusem, že při jeho představě na nejvyšší funkci mnozí zatnou všechny zuby - a půjdou přeci jen zvolit Pavla - ale : 

Nemůže snad existovat lepší důkaz o totálně nemocné společnosti - nežli jsou právě tyhle volby - kdy se nakonec rozhoduje mezi dvěma - na první pohled zjevně špatnými - možnostmi, kdy jedna je naprostá národní tragedie - a druhá - jen o něco málo menší ?? 

Čapuše, uměle vytvořený marketinkový produkt, o sobě prozrazuje nemálo, když se nakonec zjistí, že její voliči - nejsou žádní mladí cápci z univerzit, jak by ona sama ráda presentovala - ale hlavně bývali voliči Miloše Zemana... 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-pavel-nebo-babis-vyberu-az-jak-se-vyspim-zni-z-basty-nerudove-223604#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=JzPHRoNNYbD-202301171103&dop_id=223604&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest208_reklama_na_4_pozici_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Nedospělá a nemocná je země, kde takto probíhá presidentská kampaň.

Kde se rozhoduje mezi dvěma, zjevně špatnými alternativami, a kde je možné, aby se presidentem stal člověk naivní, politicky neznalý, nevyhraněný - a zcela i bez jakýchkoliv společenských zkušeností, vyjma těch z generálního štábu - které ovšem běžného občana sotva mohou nadchnout, ba i jen zajímat. Člověk, kterému je možno doslova pověsit na nos kdejakého bulíka - a on mu naivně uvěří, protože o tom VŮBEC NIC NEVÍ... 

Pravda, v návodu na motorky se o tom nic nepíše... Ba ani na srazu motorkářů se to nijak neprobírá... 

___________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________

_____________________

 

 

 Bezprecedentní, ocenil Pavel Nerudovou - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

SPD Babiše nepodpořilo - Novinky

 

_________________________

_________________________