Nepodložený názor - je fanatismem

Ohledně kvalifikace opatrovnického senátu. Mi sdělila předsedkyně KS v Jihlavě, že nesdílí můj názor na kvalifikaci tamního opatrovnického senátu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________

_____________________

 

KS v Jihlavě

JUDr. Lenka Prokšová,

pověřená řízením soudu                                                       

 

                         Zavinění škody opatrovnickým senátem

Vážená paní,

        Z Vaší odpovědi ze dne 16. února jsem pochopil, že na kvalifikaci a erudici odvolacího senátu 72 Co máte odlišný názor od toho, který jsem Vám sdělil. Tedy že je to diletantský senát bez kvalifikace a že dětem jenom škodí, často celoživotně.

            Těší mě, že máte na věc jiný názor, už kvůli Vaši duševní pohodě, protože kdybyste měla stejný, asi byste v klidu nemohla spát, ale zajímá mne, o co ten svůj jiný názor opíráte. Protože o exaktní zkušenost asi sotva, ta svědčí - a snadno to prokáži - pro ten můj.

            Pokud k tomu připočtu další skutečnosti, tedy že se na právech (= Právnická fakulta) o opatrovnictví neučí vůbec nic, že se vůbec nic v tomto směru nevyžaduje ani u soudcovských zkoušek, jak jsme se osobně přesvědčili, ba, co víc, že dokonce ani MSp neví, koho by touto problematikou pro přezkoušení soudců mělo pověřit, protože nikoho údajně nemá (a s naším sdružením spolupracovat nemíní, protože by se jejich arogantní nadutost asi zkroutila do paragrafu ) - pak mě docela zajímá, odkud berete názor, že právě Vaši soudci jsou znalí, erudovaní a svou práci dělají dobře, když na konkrétním příkladu snadno a kdykoliv prokáži pravý opak.

            Ničím nepodložený názor totiž zavání buďto sklonem k bludům a duševnímu životu ve třetích sférách mimo realitu, nebo čirým fanatismem.

            Je jistě unikátní situací nejen původně nic neumět, ale za celá dlouhá léta praxe se vůbec ničemu nenaučit a ještě vystupovat z pozice arogance a nadutosti všemoudrých všeznalců, když pro to není nejen jediný podklad, ale ani jediná indície.

            Je jistě unikátním zaměstnáním za nic neručit, nic neumět a přesto to s klidem dělat a ještě každou chybu, když už se poškozený nenechá unavit, ani zastrašit, okamžitě hodit na stát, tedy na všechny ostatní - vy, všichni ostatní, plaťte za mou blbost a nadutost.

            Ujišťuji Vás, že to je unikátem nejen u nás, vnitrostátně, ale i všude jinde na světě.

A ještě něco rozhodně stojí za zmínku. Totiž skutečnost, že vaše senáty - jak už jsem konstatoval, bez znalostí a bez úspěšné praxe - záhadně a zásadně, zato skoro vždycky stojí na straně toho horšího z rodičů, obvykle nějakého asociála, který nedovede ve společnosti, natož v rodině normálně žít. A to i tehdy, když se tím dostávají do rozporu s celou ostatní společností.

            To totiž předpokládá nejen nulovou sociální inteligenci, ale také sociální původ, který je těmto asociálům blízký a pochopitelný. Přesně podle zásady svůj k svému.

            Pro duševní a společenské zdraví příští generace ten nejhorší varovný signál.

            S pozdravem

                                                                                   Ing. Jiří Fiala

                                                                       zástupce otce,  pověřenec odborového sdružení 

 

___________________________

___________________________