Říčany. A tamní past

Pověstné Říčany. Mezi řidiči pojem. Vydělávají na pokutách - za nic. Staly se tím pověstnými. A nikomu - zdá se - to nevadí. 

Nedávno jsem tudy zase musel jet. Okruh kolem Prahy a 101dnička Vám tam neúprosně zavedou. 

S potěšením jsem zjistil, že už na okruhu mají 70-tku. A neotravují s 50tkou, která je tam k ničemu a jen masově zdržovala dopravu. Tak už konečně dostali rozum, pomyslel jsem si. Tedy - k ničemu tak úplně nebyla. Byla - k vydírání řidičů. Aby platili pokuty za nic. Za rovný a přehledný úsek silnici na okraji města, vlastně mimo město, kde žádná 50tka neměla sebemenší smysl. 

No - tak jsem tam nedávno musel projet. A - hleďme - zas mi pokuta spolehlivě přišla !! A to za situace, kdy jsem si celou cestu dával pozor na rychlost, i když to občas svádělo k vyšší. A hlavně jsem viděl, že už na okruhu je 70tka... 

Přesto se rozhodli rejžovat dál... 

_________________________________

Dále - viz dopis Úřadu (co je Váš úhlavní nepřítel a vyděrač). 

 

 

___________________________

 

 

MÚ Říčany – Jitka Sklenářová

251 01 Říčany

 

                                            Věc : Překročení rychlosti

                                                                                                          S/2024/024393

K Vašemu dopisu ze dne 2.5. o údajném překročení rychlosti Vám sděluji následující :

·       Dne 21.4. jsem dotčené vozidlo řídil já, všechny moje údaje už máte, nic vám vyplňovat nebudu.

·       Za (údajné) překročení rychlosti nedostanete ani korunu. Z následujících důvodů :

Toho dne jsem projížděl přes Říčany 2x, jednou ráno tam, podruhé odpoledne zpět. Váš údaj je zjevně z odpoledne, tedy z cesty zpět (což znamená, že cestu tam jsem bez problémů projel., ačkoliv jsem jel úplně stejným způsobem a velmi pozorně).

Už jednou jsem v Říčanech pokutu dostal, od té doby si na svou rychlost tam dávám zvlášť  pozor. Váš úřad je ostatně svou blbostí vyhlášený po celé republice. 

Jestliže ani tehdy, když si na rychlost dávám zvláštní pozor, není možné Říčany bez pokuty projet, znamená to jediné : Je tam zmatečné, dvojsmyslné a nejasné značení, kterého městský úřad masově zneužívá k rejžování na řidičích, kteří se de facto ničeho nedopustili.

Podle údajů, které jste mi poslali, k překročení rychlosti došlo na křižovatce ulic Říčanská x Mírová. Stačí letmý pohled do mapy, aby bylo jasné, že je to sám okraj Říčan, na cestě ven. Kdy dotyčný celé Říčany po okruhu už projel – a má právem za to, že je má za sebou.

Krom toho, prakticky po celém okruhu kolem Říčan  platí 70-tka. A to správně, protože jsou to přehledné úseky mimo zástavbu, kde 50tka je jenom zbytečným zdržováním dopravy.

Je zcela nelogické, aby na posledním úseku okruhu, rovněž zcela mimo zástavbu, platila najednou, při výjezdu z města, 50tka. Pokud tam skutečně je, je to naschvál a past na řidiče, tedy zcela nemravné chování města, nemající sebemenší oporu ani v dopravních předpisech, ani v bezpečnosti účastníků silničního provozu, kdy na minimálním, posledním úseku okruhu je najednou nesmyslně snížena rychlost, navíc pří výjezdu z města, kdy každý řidič už přidává, protože mimo město může jet (a má jet) rychleji.

Proto : Žádných 750,- korun nedostanete. Nedostanete ani pětistovku, protože je to pokuta zcela nepřiměřená a neopodstatněná. Pokud budete na jakékoliv pokutě trvat, necháme soudně přezkoumat a přeměřit dopravní značení ve městě, nakolik je jasné, srozumitelné a logické a nakolik vychází z potřeb silničního provozu a jeho bezpečnosti,  což skončí pravděpodobně tím, že budete vracet všechny pokuty za posledních 5 let všem, co je kdy zaplatili.

A Váš zlatý byznys z vydírání řidičů tím pak definitivně skončí a budete rádi, když za tuhle organizovanou zlodějnu ještě neskončíte  v kriminále.

Váš dopis beru jako napomenutí, abych se příště podíval i při výjezdu z města, kde je tam cedule, co je za poslední křižovatkou  a odkud je teoreticky možné měřit 50tku, když všude jinde je 70tka.

Napomenutím také tento údajný přestupek uzavřete, anebo se o tom pobavíme před soudem a dopravními odborníky.

Fotopast si můžete nechat na pana starostu, až pojede s milenkou někam do baru.

            Věřím, že tomuto dopisu a této výzvě budete – ve vlastním zájmu – věnovat odpovídající zvýšenou pozornost.

            Poučení :         Před případnými následky neznalost zákona neomlouvá…

 

S pozdravem

 

                                                                                               Ing. Jiří Fiala 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________

___________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________

______________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-19 13:15
Nebyli na školení v Říčanech ???

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.