Výměna osazenstva na Pankráci má svou tradici

Věznice na Pankráci v Praze existovala již za habsburské monarchie a první republiky. Ale až za druhé světové války byla prvně zneužita tím nejhorším způsobem. Začalo ji totiž využívat gestapo a nacistická justice, v jejichž šlépějích popravdě řečeno i ta naše současná často kráčí. Po válce se karta na krátko obrátila a do tamních cel se dostali místo obětí jejich mučitelé – totiž nacisté a jejich přisluhovači.

 

pankrac_1

 

Stav zákonnosti však netrval dlouho a v kolejích vyjetých nacisty se pokračovalo s nástupem komunismu. Tak na Pankráci byla kromě mnoha dalších politických vězňů popravena např. Milada Horáková, z těch nejznámějších jmen tam v dobách tzv. normalizace pobýval třeba Václav Havel.

I když v pankrácké věznici je nyní několik pietních míst připomínajících tragické události minulosti, nevypadá to, že by si tato varování brala současná postkomunistická justiční mafie příliš k srdci.

Ing. Jiří Fiala, předseda občanského sdružení K 213, který je nyní na Pankráci také nezákonně držen, vykazuje totiž naprosto všechny rysy politického vězně a Petr Hannig, který na to již v dubnu minulého roku mezi prvními veřejně upozornil, má zcela pravdu. V případě pana Fialy jde o dlouhodobé, zcela účelové pronásledování a týrání zjevně na objednávku.

Chceme však zase stupňování takovýchto bolševických praktik i teď v roce 2011? Samozřejmě,že i tato nezákonná vazba, skončí nakonec zase obrovským vítězstvím pana předsedy K 213 a ostudou jeho primitivních a vzteklých pronásledovatelů. Ale stačí to? Ne, už nikoliv!

Ti různí Sváčkové, Rudí a další bolševičtí šašci pražské justice si patrně ve svém vzteku nepřipouští, že by se také zanedlouho mohli ocitnout zcela právem přesně tam, kam nyní strčili nevinného Fialu. Ale něco takového se již na Pankráci stalo – právě po té druhé světové válce.

V tomto ohledu je místo posledního uvěznění pana Fialy přímo symbolické a popravdě řečeno, na výměnu pankráckého osazenstva je nejvyšší čas. Konec konců není náhodou Fiala vězněn právě proto, že mravní i intelektuální primitivové, kteří bohužel sytí stavy současné naší justice, zděděné po komunismu, se již něčeho obdobného bojí?

 

Petr Hannig: Politický vězeň v ČR v roce 2010, říkáte nemožné?

Http://k213.cz/start.php?act=read&art=2267

pankrac2

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.