Jeden domov - to jsou dva rodiče

Nabízíme našim čtenářům zajímavé internetové stránky, kde lze diskutovat na závažné společenské téma současnosti – možná to úplně nejzávažnější.

Domov nejsou holé stěny a věci mezi nimi. Potřebu domova dětem naplňují jeho nejbližší - táta, máma, případně sourozenci. Domov bez jednoho z rodičů není pro děti úplným domovem.

Dnes se rozvádí 50 % manželství, za první republiky 1 %. Co se změnilo? Schází nám vůle udržet rodinu, už kvůli dětem. Nechceme řešit problémy a utíkáme před nimi k rozvodu nebo rozchodu. Někteří nám dokonce radí, že je to tak normální. Někteří dokonce dávají výhody těm, kdo rozbili rodinu...

Kdo tím ale nejvíc trpí, jsou děti. Co s tím? Jak zabránit rozvodu? Paní Marie Tesárková, manželka a matka 6 dětí, radí: "Znovu se rozhodni milovat, a to svou vůlí. Třeba proti citům, pocitům, zkušenostem a hlavně proti své hrdosti." Tato moudrá slova platí pro ženy i muže. Znovu se rozhodnout milovat a naplnit poslání rodiny, ne ji rozbíjet.

Možná, že se vám rozpadu rodiny nepodaří zabránit. Možná bude váš partner sveřepě trvat na rozchodu, bez ohledu na děti. Přesto má smysl se snažit proti tomu udělat vše, co jen jde.

A i když už nejde dělat opravdu nic, nezapomínejme, že děti budou stále potřebovat oba rodiče. Ti tvoří dětem domov. Lepší úplný, i když rozdělený na dvou místech, než jen poloviční...

Více na: 

domek

http://www.jedendomov.eu/

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.