Justiční zvůle pokračuje

Rádi bychom zodpověděli četné dotazy členů a informovali i ostatní veřejnost o situaci zadržovaného Ing. Fialy, ovšem ani právnímu zástupci se do včerejška nepodařilo zjistit více informací a skutečný stav. Nezbylo nám než čekat na naplnění všech zákonných lhůt, které by teoreticky měly být dodrženy  v našem bezprávním systému.

Ing. Fiala byl zajištěn a informován o předvedení již ve středu asi v 10 hodin. Předpokládáme, že v 11 hodin byli v avizované kanceláři a mohly začít první úkony a zároveň  započal  běh první lhůty 48 hodin pro maximální  povolenou dobu zadržení. Pokud na konci této lhůty vznesli obvinění, měl pak soud ještě dalších 24 hodin na rozhodnutí o vazbě. Ve skutečnosti jde tedy omezovat svobodu nevinného člověka až 72 hodin. Dnes v 15,10 byl telefon Ing.Fialy  stále hluchý, dovozujeme z toho, že nějaká právnicky erudovaná hvězda podepsala souhlas s vazbou a pan Fiala je stále zadržován. Nakonec když s odstupem času i naše vyšší soudy tento zločinný postup uznají za nezákonný, jeho justičním pachatelům od nadřízených vůbec nic nehrozí. Pouze můžou přemýšlet nad formou odměny, které se jim dostane za tenhle justiční teror.

Škoda, že širší veřejnost je k těmto zločinům dost pasivní, maximálně je vnímá v počátku jako zajímavé bulvární zprávy o „spravedlivém“ potrestání zločinců. Škody způsobené justičními zločinci ovšem platíme my občané z našich daní. Až zase budete slyšet politiky o nutnosti úspor a škrtů, protože ve státní rozpočtu nejsou peníze, připomeňte si, na co jsou také naprosto zbytečně vydávány. Naštěští je vidět, že se ve státě vyskytují nezdolné, svobodymilovné a skvěle erudované osobnosti, např. typu pana  Tomáše Peciny, které doplněné dalšími progresivními občanskými skupinami a sdruženími mají zájem přetrvávající neutěšený stav práva a zákonnosti důrazně změnit.

Jak budeme mít potvrzeno místo zadržování Ing. Fialy, vše ihned zveřejníme.

 

pospisil

JUDr. Pospíšil, poslanec parlamentu (ODS) a ministr spravedlnosti, je zodpovědný za zmetkovitou práci osob v rezortu, který vede.

Již při poslední nezákonné vazbě Ing. Fialy dostal několik podnětů k provední nápravy, které má i  jako poslanec k dispozici. Jeho odpovědí bylo statečné mlčení a zaryté nicnedělání. Jeho nová nástupkyně Kovářová postupovala ve stejném duchu a ještě to maskovala ztrátou paměti, nebo je opravdu sklerotická.

 

Odkaz na článek Tomáše Peciny

http://paragraphos.pecina.cz/2011/02/jiri-fiala-znovu-pred-soudem.html

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.