Aktuálně: Ing. Jiří Fiala zadržen policií na Míčánkách!

poutaPrůběžně aktualizováno podle vývoje událostí! Dnes před 10:00 hodinou byl v Justičním areálu na Míčánkách zadržen předseda sdružení K 213 a odvezen k výslechu na Pankrác do ulice Sdružení. Pravděpodobným důvodem zadržení je korespondence s místopředsedou obvodního soudu pro Prahu 9 JUDr. Jiřím Malým a podání vysvětlení k pátečnímu napadení veřejnosti justiční stráží.

Sdělení k zadržení nebylo sděleno - na zatýkání se účastnila policistka, která se oháněla dělnickým původem. Obhájce Mgr. Kutěj byl policíí mylně informován - bylo mu poskytnuto telefonní číslo na které se má ozvat, avšak nikam se dovolat nelze.

Další podrobnosti budou zveřejněny - dnešní jednání ve věci nesmyslného výživného bylo pro napjatou situaci na Míčánkách odročeno - pod pendreky justičních biřiců se prostě soudit nedalo!

Doufejme, že pan Fiala bude také moci promluvit na plánovaném odborném semináří 22. 2. v Poslanecké sněmovně, kde potvrdil účast a má již rezervovaný čas na příspěvek za účasti odborné veřejnosti, poslanců a ministrů práce a sociálních věcí a spravedlnosti.

Video ze zadržení Ing. Jiřího Fialy:

http://www.youtube.com/watch?v=6EOL2O-rULk

 

 

Podle posledních informací byl předseda občanského sdružení K 213 (zatím) předběžně zadržen na příkaz státního zástupce. Zítra by se mělo rozhodovat o jeho vazbě. Místo a čas konání soudu se nepodařilo zjistit.

Obhájce pana Fialy, Mgr. Kutěj nebyl do této chvíle vůbec vyrozuměn přesto, že o to náš předseda výslovně žádal. Policie patrně zase jen předstírala snahu advokáta kontaktovat, když mu přes třetí osobu poslala neexistující telefonní číslo, na které se jim prý má ozvat. Ale Mgr. Kutěj dnes celý den telefonní hovory normálně přijímal.

Opakuje se tedy historie z předešlé nezákonné, ryze politicky motivované a přes dva měsíce trvající vazby z jara loňského roku, kdy se kladenský soudce Koudelka snažil panu Fialovi vnutit svého vlastního advokáta a naprosto ignoroval volbu obžalovaného. Kladenského advokátního poskoka tehdy „vystrnadil“ z případu panem Fialou řádně zvolený zástupce Mgr. Kutěj až po čtrnácti dnech a to přímo u hlavního líčení v soudní síni před množstvím lidí a novinářů.

Dnes navečer policie značně znervózněla a začala se zajímat o osud kufříku předsedy K 213, který měl během zatýkání při sobě, a který policajti předali během dne jim neznámé osobě! V Této souvislosti bylo umožněno panu Fialovi dokonce osobně zavolat našemu mluvčímu, Ing. Štefkovi.

Pan Fiala našemu mluvčímu sdělil, že je v   souvislosti s pátečními událostmi Na Míčánkách  obviněn podle § 325 tr. zák. Když pak Ing. Štefek začal upozorňovat, že zatím nebyl vůbec kontaktován jeho advokát, někdo se (podle zvuku v telefonu) na pana Fialu náhle razantně vrhl a hovor rychle přerušil.

§ 325

Násilí proti úřední osobě

(1) Kdo užije násilí

a) v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby, nebo

b) pro výkon pravomoci úřední osoby,

bude potrestán odnětím svobody až na čtyři léta.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až šest let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 se zbraní,

b) ublíží-li takovým činem jinému na zdraví, nebo

c) způsobí-li takovým činem větší škodu.

(3) Odnětím svobody na tři léta až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li

činem uvedeným v odstavci 1

a) těžkou újmu na zdraví, nebo

b) škodu velkého rozsahu.

(4) Odnětím svobody na osm až patnáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li

činem uvedeným v odstavci 1 smrt.

(5) Příprava je trestná.

 

V této souvislosti obvinění předsedy K 213 opravdu nechápeme a budeme se důsledně ptát, proč nejsou ve vazbě naopak např. justiční strážci, kteří skáčou nic netušícím návštěvníkům soudu na záda s pokřikem „právě jste mě napadl“ a s odůvodněním, že „pan soudce si to tak přeje“.

Viz.: http://k213.cz/JOOMLA/index.php?option=com_content&view=article&id=459:pravni-bezvdomi-justini-strae&catid=35:domaci

 

Další informace včetně videozáznamů z ranního zatčení poskytneme ihned, jakmile je bude mít redakce k dispozici, resp. je kolegové zpracují.

 

Když ta policajtka Faltusová zdůrazňovala ten svůj dělnický původ,
obestírají mne mrákoty, máme únor, že by opět měla nastat změna? To mi pošlapte
prsa,to je doba ! Haňba pluť, říkají na Moravě. Olda Mezl


Jak to říkal soudruh Jakeš na Červeném Hrádku? My nemůžeme proti občanům použít teror. Ale mohli a používali. Současná justice dokazuje, že minulé způsoby vůbec nezapomněla. Exsoudruzi potvrzují správný výběr minulé vládnoucí strany.
Který pohrobek se podepsal pod současné svinstvo vůči Ing. Fialovi?
O.S.

 

Mgr. Kutěj dnes potvrdil, že včera mluvil krátce s Ing. Fialou, avšak pro naléhavost dalších úkonů se mu nemohl hned věnovat na policii. Záminkou k zadržení má být páteční napadení ze strany justiční stráže, ovšem s velkou pravděpodobností je formulováno účelově v neprospěch Fialy. Státní zástupce navrhuje vazbu a není vyloučeno, že jí soudce vyhoví. Nakonec za zmetkovité rozhodnutí a následné uznání  jeho nezákonnosti mu absolutně nic nehrozí. Tak proč si nevybít vztek  a komplexy na nepoddajném občanském aktivistovi. Naopak lze za justiční svinstvo očekávat zaslouženou odměnu v postupu na krajský soud, jak se prokázalo v případě psychopatického soudce Koudelky.

Mgr. Kutěj se pokusí znovu kontaktovat  zadržovaného Ing. Fialu a jak budeme znát místo nedobrovolného pobytu, ihned ho zveřejníme. Zároveň sdělil, že se o důvody zadržení dotazovali  také asistenti poslanců.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.