Cepl je nejhorší soudce ...

míní Vostrejšová, soudkyně Vrchního soudu v Praze.

Více na :

http://www.lidovky.cz/cepl-je-nejhorsi-soudce-jehoz-rozhodnuti-projednavam-tvrdi-soudkyne-120-/ln_domov.asp?c=A110214_094749_ln_domov_spa

_________________________________________

Cepl

Pokud jde o názor redakce, máme za to, že i když není Vojtěch Cepl bez chyby, přece jen zcela nepostrádá logiku a smysl pro spravedlnost.

Vostrejšovou sice přímo neznáme, ale zato o Vrchním soudu v Praze máme jenom to nejhorší mínění - jako o sbírce tupých bývalých komunistů, v podstatě té nejhorší justiční chátry, jakou kde najdete, a to i včetně Sváčkova Městského soudu v Praze.

Žádné slušné, logikou a respektem k  přirozenému právu oplývající rozhodnutí, jsme odtamtud ještě odejít neviděli.

Zato tupé bezbřehé arogance moci už tuny.

Pokud Lidovky hovoří o "dlouholeté "kariérní" soudkyni, která vyznává řád a disciplínu", my hovoříme - daleko výstižněji - o zkostnatělé staré struktuře. Těch je vrchní soud plný, včetně - samozřejmě - jeho bolševického předsedy Stiboříka.

To, že tento soud občas vydá (asi omylem) nějaké únosné rozhodnutí - jako např. když dal zapravdu Martě Kubišové - přičítejme nikoliv smyslu pro spravedlnost, ale smyslu pro přežití, který tyto staré struktury mají vypěstován tak pečlivě, jako vlk čich.

____________________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.