Přijdeme pokecat

Dopis předsedovi OS pro Prahu 10.

Vyklick

OS P-10

JUDr. Jan Vyklický

předseda soudu

VÝZVA K NÁHRADĚ ŠKODY

STÍŽNOST NA LŽIVÉ INFORMACE PODÁVANÉ INFORMAČNÍ PRACOVNICÍ,

potažmo trestní kanceláří ve věci č.j. 2 T 97/2010

STÍŽNOST NA ZNEUŽITÍ PRAVOMOCI soudcem JUDr. Tome Frankičem

STÍŽNOST NA NAPADENÍ JUSTIČNÍ STRÁŽÍ

ŽÁDOST O TERMÍN ROZHOVORU pro natáčení

I. Sděluji tímto předsedovi OS P-10, že jsem byl při odchodu z jednání č.j. 2 T 97/2010 napaden justiční stráží, a to zcela bezdůvodně.

Justiční stráž se dopustila několika trestných činů, především omezování osobní svobody, zneužití pravomoci veřejného činitele, výtržnictví a poškozování cizí věci.

Škodu, kterou mi justiční stráž svým napadením na Vašem soudu způsobila, odhaduji na 15 tisíc korun (odhad se ještě může změnit) . Jedná se o zničený zimní kožený kabát, zničený kožený kufřík a roztrženou košili.

Tuto škodu žádám po vedení soudu nahradit, neboť k ní došlo na Vašem soudě a v přímé souvislosti se soudním jednáním, na němž jste Vy povinen zajistit pořádek a zákonnost. Po jeho skončení samozřejmě rovněž.

II- Dále podávám stížnost – a současně žádám o vysvětlení – jak je možné, že pracovnice informační přepážky lživě informuje návštěvníky soudu o tom, že jednání ve věci č.j. 2 T 97/2010 bylo zrušeno, když to není pravda.

Stejně lživě informovala vaše trestní kancelář tazatele po telefonu už den předtím, že toto jednání bylo zrušeno, což nebyla pravda.

Ptám, jak je to možné, že Vaši pracovníci neznají základní údaje o nařízených soudních jednáních a k čemu tam tedy potom vlastně jsou.

Pokud dal pracovníkům trestní kanceláře nebo informační služby dole u přepážky pokyn k poskytování vědomě nepravdivých informací, pak mě bude zcela jistě zajímat, kdo to byl a proč ho tito pracovníci poslechli.

III - Dále mě zajímá, jakým vzděláním prošel JUDr. Tome Frankič, jestliže má pocit, že v budově soudu může podle vlastní libosti kohokoliv kdykoliv nechat zkontrolovat nebo legitimovat a co s tímto jeho právním vědomím hodláte Vy jako předseda soudu dělat. Zajímá mě, jak hodláte vyřešit zneužití pravomoci z jeho strany ze dne 11.2. 2011, kdy vydal zcela nezákonný pokyn justiční stráži k zadržování osoby, která chtěla opustit soudní budovu po skončení hlavního líčení a žádný zákonný důvod k jejímu zadržování neexistoval. Tento nezákonný pokyn následně vyústil v rozsáhlou rvačku s přítomnou veřejností, za kterou nese JUDr. Tome Frankič plnou zodpovědnost. Jak ji hodláte řešit ?

A konečně – v průběhu napadení justiční stráží při odchodu z jednání č.j. 2 T 97/2010 jsme viděli neskutečnou hloupost, nepřipravenost a nicotné právní vědomí justiční stráže jako celku a také agresivitu některých z nich.

IV - Žádám Vás v této souvislosti :

  • o identifikaci všech osob z řad justiční stráže, které se rvačky na chodbě soudní budovy dne 11.2. zúčastnily

  • o soupis celé směny justiční stráže, přítomné na soudě dne 11.2. v dopoledních hodinách

  • o předložení jejich osobních složek ke kontrole tak, aby mohlo být zjištěno, jakou přípravou a zejména jakým právním vzděláním tyto osoby prošly poté, co byly přijaty k práci u ministerstva spravedlnosti (vězeňské služby) a také ověřit jejich psychologické profily. Pokud psychologické testy dělány nebyly, tak je neprodleně doplnit.

  • O seznámení s plánem školení a vzdělání pracovníků justiční stráže, s tím, kdo za ně na Vašem soudě nese odpovědnost a také kdo jim uložil poslouchat na slovo soudce mimo soudní síň a mimo průběh soudního jednání . Ohledně plánu školení bych se také rád seznámil s jejich konkrétní náplní, obsahem a průběhem.

 

V. Pracovnice informační kanceláře mi dne 11.2. v 9 hodin sdělila, na dotaz, zda s Vámi mohu mluvit, že nejste přítomen. Ptám se proto, kde jste tento pracovní den v pracovní době byl.

VI - Dle rozpisu harmonogramu Vašeho soudu máte hodiny k přijímání veřejnosti vždy ve středu, od 10 do 11 hodin. Zamlouvám si tento termín na tuto středu, tedy 16. února. Dostavím se v doprovodu ještě dvou svých kolegů, abychom s Vámi natočili rozhovor na kameru ohledně incidentu vyvolaného soudcem Tome Frankičem v pátek, dne 11.2. ve věci č.j 2 T 97/2010 a ohledně následného napadení veřejnosti justiční stráží na Vašem soudě. Pokud by to z nějakého vážného důvodu na Vaší straně nebylo možné, prosím o informaci obratem na tl. č. 724 168 958, jinak mám za to, že termín plně vyhovuje (jsou to konečně Vaše inzerované úřední hodiny).

VII - Závěrem si dovolím citovat z popisu práce, který je zveřejněn na internetových stránkách soudu, ohledně popisu Vaší funkce :

Předseda soudu:

  • - Řídí dohledovou činnost,
  • dbá na etiku soudnictví v chování soudců a soudních osob
  • má na starosti justiční stráž, mezinárodní vztahy, styk se sdělovacími prostředky.

 

Budeme tedy po Vás chtít výhradně to, co je přímo náplní Vaší práce, definované přímo na stránkách soudu, za jejíž vykonávání jste placen z daní poplatníků České republiky. Novinářský průkaz Vám na vyžádání předložím.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

předseda K 213

 

______________________________________________

Proč pokecat ?

Spíše popřát k rezignaci, ten člověk není schopen uřidit ani tlupu postpubescentů v přidělených mundůrech, natož soud. Navíc mi tam chybí společenská nebezpečnost, kdy ozbrojení pohůnci se vrhájí na bezbrané. Tohle zde již v minulosti několikrát bylo, a nechci být špatným prorokem, aby to se Frankičovi a nejen jemu nevomazalo vo hubu. Olda Mezl

_____________________________________________

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

VRŠOVICKÁ  MAFIE  I  V  JUSTICI  ? Kdo porušuje občanská práva ?
 
Pane ochránče,
 
nedopusťte zvůli a zneužívání funkce veřejného činitele. Braňte demokracii  a lidskou důstojnost !
 
Mojmír Kovář,
mluvčí FAK ČRaSR
_____________________________________________

Z tohoto videa publikovaného na Soudcích je zřejmé, že před počátkem napadení pan Fiala odstrčil příslušníka justiční stráže sice intenzivně, ale teprve poté, co tento se k němu natáčí a strká do něj bokem: A. Hodina

 

http://www.soudci.info/rvacka.wmv

_____________________________________________

Dobrý den,
přečetla jsem si Vaše stránky a obdivuji to, jakým způsobem a pohotově jste vylíčil celou záležitost s justiční stráží a panem soudcem. Video je také moc pěkné, asi je to v dnešní době pro důkaz kdo začal celou šarvátku velmi důležité. Jarka

____________________________________________

Jiří,
dík za přeposlání.
Rozeslal jsem, sleduji, jak chcípající kobyla kolem sebe vytrvale kope.
Justiční stráž jsou doslova vygumovaný paka, stejně jako policajti, státní zástupci, soudci.
Je to spodina této společnosti, která by se poctivě neuživila.
J.K.

____________________________________________

aHOJ,JIRKO

precetla jsme dopis,shledla video.
Dikybohu,ze jsi cely-SNAD JIM TENHLE JASNY DUKAZ JEJICH VINY NEPROJDE......................

.........

B.
______________________________________________
Obžalovaná vychází vysmátá ze soudní síně, a v zápětí je napadena
veřejnost justiční stráží. Jaké to má souvislosti? Kam je mířen
tento brutální útok? Kdo si cosi od něj slibuje? Pohrávám si s
myšlenkou že se někdo snaží zbavit viny Uváčikovou, a tyhle
strkanice směřují vouplně někam jinam než proces s Uváčikovou. Snad
by ta paní udělala l lépe kdyby zůstala tam kde se narodila. Olda
Mezl
_________________________________________________
Možná to byla akce , aby vznikl takový chaos na soudních chodbách ,
že nikdo nebude věnovat pozornost , kam Uváčiková jde a aby jí někdo
nepoložil otázku na kameru. J. :-D
__________________________________________________
Je to fakt síla. Tohle jsem tedy nečekala. Jirko, příště je pokousej a pokopej - já ti pomůžu, to video mi fakt zvedlo mandle! Škoda, že v té mele nebyla i psychopatka Alenka - myslím, že by bez monoklu neodešla. :-) At.
__________________________________________________
Naprosto souhlasím! I když jsem neměl mořnost se osobně zúčastnit, tak z těch
  videí to působí divně. vyslovená a cílená provokace. Pod jakoukoliv záminkou,
  včetně toho podivného stěhování soudních síní, resp. zatajování jednání. Ne mě
  to zapůsobilo, protože byla na netu informace, že se jednání nekoná, tak jsem z
  HK nepřijel. Prostě je to divné. Ovšem co s tím, stížnost na lhaní o konání
  jednání pochopitelně zítra posílám
JK
____________________________________________________
 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.