Rozzuření lidé vyjdou do ulic

Tentokráte už to neříká jen K 213, ale i politolog Zdeněk Zbořil.

Dovolíme si ocitovat ještě jednu - dosti důležitou, výstižnou pasáž, vysvětlující rozdíl mezi korupcí za Rakouska či první republiky - a nyní :

"Korupční skandály existovaly už za Rakouska - Uherska i v období první republiky. Zároveň ovšem byly děti v rodinách i ve škole vystaveny velmi kvalitní výchově. Ta jim jasně vysvětlovala rozdíl mezi zlem a dobrem. Tato základní výchovná norma už dávno z našich škol zmizela a dnešní společnosti chybí. Bude ale velmi obtížné tyto normy do výchovy opět zařadit neboť nikdo neví jak na to,"

Ponecháme bez komentáře výraz "být vystaven kvalitní výchově" - asi jako "utrpět vítězství", ale podstatu věci to vystihuje velmi přesně. Prostě je potřebí jasně pojmenovat dobro a zlo a stanovit pevnou hranici mezi nimi.

A že "nikdo neví, jak na to ?"" Tak tady se pan politolog zatraceně mýlí, protože třeba my o tom nemáme nejmenší pochybnosti.

Začít je třeba vždy u hlavy, od té smrdí celé tělo, a bude-li ta zdravá a v pořádku, najde si k sobě další a další, kteří budou jasné pojmy šířit dál do společnosti.

Ale především je potřeba mluvit jasně a chovat se zásadově - ne že za to "tak nějak mohou všichni " - mohou za to ti, co nic nedělají a remcají u piva. Pokud vy děláte něco víc, můžete za to míň, pokud se aktivně snažíte o nápravu či o změnu, nemůžete za to vůbec. I když se vám tu změnu zatím nepodařilo prosadit.

Současně nezbývá, než konstatovat - o kolik zase K 213 předběhlo svou dobu !! Dnes jeho slovník - s odstupem několika let - začínají používat politologové, sociologové a různí jiní oficiální "vědátoři".

Dav

Více už na :

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/zboril-rozzureni-lide-jednou-vyjdou-do-ulic/

________________________________________

Nevidomá dívka :

http://www.youtube.com/watch?v=bisz2qQBnZw

________________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.