Násilná kolektivizace venkova není promlčena,

rozhodl Nejvyšší soud, když vrátil k došetření a novému rozhodnutí případ komunistického funkcionáře Rudolfa Pavlíčka z Rakovnicka.

Rakovnický, a poté i ḱrrajský soud jeho stíhání zastavily jako promlčené a navíc prý amnestované amnestií prezidenta Novotného z r. 1960.

V závěru článku se ale dočtete, jak to vypadá, když postkomunistická justice nakonec komunistické zločince přece "potrestá" - "Vloni na jaře uložil tamní (=olomoucký) soud kvůli účasti na vysídlovaní sedláků podmínku Ladislavu Nakládalovi, který v 50. letech vedl Místní národní výbor v Brníčku u Uničova".

Podmínku za vysídlování sedláků v 50. letech ?!!   Jako silvestrovský vtip je to docela dobrý, jako právní úvaha je to zvěrstvo nejhoršího zrna - to už je snad skoro lepší, když je nepotrestají vůbec, aspoň se nemůže říkat, že "už potrestáni byli".

Podmínka se přece dává tehdy, je-li naděje, že se ve zkušební lhůtě pachatel osvědčí, tedy přestane páchat trestnou činnost  a začne žít řádným životem.  Takže komunističtí zločinci mají ve zkušební lhůtě osvědčit, že už nebudou vyhánět sedláky z jejich statků ?

Tohle může vymyslet jedině zase potomek komunistů, a nikdo jiný.

Kolektivizace_

Více na :

http://www.novinky.cz/domaci/224571-pripad-nasilne-kolektivizace-neni-promlcen-rozhodl-nejvyssi-soud.html

___________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.