Vídeň poráží naši policii na hlavu

Policejní statistiky z Vídně a z Prahy, kdysi vlastně sousedících měst, se dosti diametrálně odlišují. Pochopitelně, v neprospěch Prahy.

V Praze je spácháno děleko více trestných činů nežli ve Vídni, jejich objasněnost je v Praze daleko nižší.

Naši policii ostatně neporáží jenom ta rakouská, na to stačí každý průměrně inteligentní novinář, který si kteroukoliv neobjasněnou kauzu vezme za svou - a obvykle ji - i bez policejních pomůcek a rozsáhlého aparátu - sám dokáže objasnit během několika málo dní.

Krom toho, je zapotřebí si uvědomit, že policejní statistiky z Prahy by byly ještě daleko otřesnější, nebýt umělého "vylepšení" díky české specialitě - § 213, dnes 196, který statistiky objasněnosti vysoce zvyšuje, ač se jedná o bagatelní "neplacení výživného", které v Rakousku (a ani nikde jinde) není trestným činem.

Proč tomu tak je ?

Tak zcela jistě také proto, že kvalifikace a vzdělání rakouské policie je podstatně vyšší ve srovnání s tou českou, vyšší je i její právní vědomí, stejně jako právní vědomí většiny obyvatelstva.

Ale v neposlední řadě : Rakouská policie totiž bojuje s organizovaným, zejména mezinárodním zločinem, zatímco ta pražská preferuje raději vcelku pohodlný a zatím bezrizikový boj s K 213 a jeho předsedou.

Ten ovšem bezpečnost Pražanů nijak neohrožuje....

Více na :

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=690280

_______________________________

Chytr_pejsekl

_______________________________

Zajímalo by mne,
kolik má rakouská policie objasněných vykonstruovaných
obvinění na slušné lidi.
Cituji psychiatra MUDr. Vladimíra Zdražila.
"Mám stejný problém, policie je na celém světě stejná.
Dítě patří matce".
Jiří Komárek

________________________________

Mě by také zajímalo, co by asi řekl mluvčí rakouského ministerstva spravedlnosti, kdyby se měl vyjádřit již ke třetí zjevně bezdůvodné vazbě a k šestému zprošťujícímu rozsudku u jediného člověka za pět let. JF

_______________________________

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.