Plzeňská práva : Nakonec se nestane NIC !!

Co jiného taky kdo čekal, když v tom mají mnozí mocní namočeny prsty, včetně současného ministra nespravedlnosti, který tam dělal přece rektora, že ?

http://halonoviny.cz/articles/view/215563

__________________________________

Rušení titulů se podobá frašce

Kyndl

PLZEŇ - Rušení titulů tzv. rychlostudentům plzeňských práv se stále více začíná podobat frašce.

Zatímco ještě před několika týdny rektor Západočeské univerzity (ZČU) Josef Průša tvrdil, že chce rozeslat dopisy oznamující zrušení magisterského titulu do konce února, včera už mluvil jinak.

»Není pravdou, že se to zaseklo, jen to půjde pomaleji,« řekl Průša při jeho posledním setkání s novináři. Zároveň dodal, že v rušení titulů bude pokračovat Ilona Mauritzová, která jej na postu rektora nahradí od prvního března.

Usnesení o zrušení magisterského diplomu ZČU dosud odeslala čtyřem absolventům plzeňských práv. Jeden dopis se na univerzitu vrátil, protože pošta jej nemohla doručit. ZČU proto požádala ministerstvo vnitra o sdělení doručovací adresy, ministerstvo ale škole odmítlo vyhovět. Dalších zhruba 16 usnesení o rušení titulu magistr univerzita zašle poté, co dostane všechny podklady pro správní řízení. Nový děkan právnické fakulty Květoslav Růžička si nechal zpracovat posudky, které určí, jak má škola dál postupovat vůči lidem, kterým bude udělení titulu zrušeno. Zda je ZČU bude muset vyloučit, nebo zda budou moci dál pokračovat ve studiu.

J. Valenta: Nakonec se nestane nic

Na další protahování celé procedury rušení titulů u rychlostudentů se dívá s nedůvěrou plzeňský zastupitel Jiří Valenta (KSČM), který plzeňské prostředí vysokých škol poměrně dobře zná. »Rušení titulů se mělo provádět daleko rychleji a mnohem radikálněji,« domnívá se. »Proč si právnická fakulta nechává zpracovávat posudky? Nemá na svých katedrách dost odborníků na právo?« žasne nad některými kroky fakulty Valenta. Domnívá se, že veškerá činnost fakulty i ZČU vede k tomu, aby se vše takříkajíc zametlo pod koberec. »Nakonec se stejně nestane nic, přitom jde o nejhorší kauzu na českém území od roku 1945,« neskrývá Valenta své obavy. Podle něj se na celé kauze ukazuje to, co se projevuje ve sféře justice v celé ČR. »Mocní a bohatí lidé udělají z každé  kauzy, která se jich týká, takový zmatek, aby se v tom nikdo nevyznal, a nakonec z ní vyjdou vítězně. Většinou se bazíruje na formálních věcech kauzy, ne na její podstatě.« Podle Valenty je také zvláštní, že se některé záležitosti nevyšetřují. »Umožnit někomu, aby vystudoval práva za tři měsíce, to není jen tak. Co za to učitel dostal? Možná by se přišlo na daleko závažnější věci, na jiné mafie, než takovéto vysokoškolské.«

___________________________________

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.