Další vizitka našeho skvělého školství

Po deseti letech učení se jazyka - nikdo nic neumí. Výmluvná vizitka toho, kdo učí a jak, co se po žácích asi vyžaduje a jakou celkovou úroveň mají dnešní školy.

Stručně řečeno - pokud jde o vzdělání, ten, kdo do těch škol nechodil, o nic nepřišel.

Připomeňme jen, že za první republiky maturant na gymnáziu mluvil plynně jazykem, který tam studoval, znal nejen literaturu, ale i historii a kulturu daného národa a z dnešního pohledu by musel nutně zazářit i u státnic jakožto nebývalá hvězda, natož pak u maturity.

Připomeňme dále, že kromě moderních jazyků - obvykle francouzštiny a němčiny - to byla také latina a řečtina, které dotyčnému poskytovaly již dokonalý základ ke studiu všech evropských jazyků, kultur evropských národů a lze tedy říci, že maturita na profese jako např. novinář bohatě stačila.

Dnes si o úrovni tehdejších maturantů mohou nechat zdát nejen maturanti samotní, kteří často spíš než inteligenci připomínají pouliční povaleče z rozvrácených rodin s budoucností na okraji společnosti, ale i mnozí absolventi vysokých škol, o těch plzeňských samozřejmě ani nemluvě.

Jaká společnost, takové i školství - co čekat od buranů a polovzdělanců, kteří se do vedení tohoto státu dostali po Vítězném Listopadu a kam to asi tak mohli dovést. 

Ve všech oborech, samozřejmě.

________________________________________

http://www.novinky.cz/veda-skoly/223168-polovina-cechu-se-domluvi-jen-cesky-maturanti-jsou-na-urovni-zacatecniku.html

________________________________________

Studenti

_________________________________________

 

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.