Uctili jsme památku Jany Komárkové

jana_2011_0

Kytice K 213 s nápisem "Vzpomínáme".

Dnes ve 14 hodin jsme na hřbitově v Chrudimi vzpomněli památky před rokem tragicky zahynuvší Jany Komárkové, oběti opatrovnické mafie, která nedokázala přijmout fakt, že dcera chtěla vyrůstat se svým tátou, a když jí to justice znemožnila, spáchala raději sebevraždu.

Na hřbitově se sešlo asi 10 lidí nepočítaje v to dva policejní špehy u sousedního hrobu pořizující fotografie účastníků.

 

Janička

Znovu kytice - a svíčky členů sdružení.

Hlavní projev přednesl předseda K 213 p. Fiala. V něm se zmínil o tom, že u Jany došla krutost opatrovnické mafie tak daleko, že ji připravila o holý život, v tisícech dalších případů ale fyzický život dětí zůstává zachován, ač tyto děti zemřely psychicky a sociálně zaživa a pokud by ty všechny měly mít svůj hrob, nestačil by chrudimský hřbitov, ani kdyby byl o deset kilometrů prodloužen.

Současně připomněl výročí politické sebevraždy Jana Palacha, která měla probudit tehdejší společnost z letargie k boji proti okupantům a Janu Komárkovou označil za Jana Palacha současné opatrovnické justice s tím, že věří, že stejně jako Palachova oběť, tak i oběť nešťastné Jany dojde svého naplnění v probuzení společnosti z letargie vůči utrpení tisíců dětí strádajících vinou nevzdělané a necitlivé justice a dalších státních opatrovnických orgánů.

Smuteční shromáždění bylo zakončeno položením velké smuteční kytice sdružení K 213, po němž i jednotliví účastníci zapálili na hrobu své svíčky a položily kytičky, které si s sebou přinesli.

Asi po půl hodině byla smuteční vzpomínka ukončena a účastníci se přesunuli do jedné z restaurací ve městě, kde v klidu a teple zavzpomínali na události před rokem, kdy policie hlídala celý hřbitov proti polovině příbuzenstva zesnulé.

Do dnešních dnů se táhne politicky motivované pronásledování otce mrtvé Jany, stejně jako dědické řízení po ní.

V posledně jmenované věci bylo nařízeno jednání před odvolacím Krajským soudem v Pardubicích na středu, 2. února od 8.30 hodin.

 

Ostudný zámek

Jako jediná hrobka je tahle zamknutá na zámek. Táta Jany od něj nemá klíč. Podle vyjádření jeho bývalé tchýně jej ani  na nic nepotřebuje.

______________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.