Co se však nepodařilo násilně zvenčí, to je schopeno zorganizovat Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR zevnitř pod vedením současného ministra Drábka. Ani epidemie moru a cholery nebyly tak nebezpečné jako jeho sociální politika, kterou propaguje. K vymýcení českého národa postačí, bude-li schváleno ustanovení § 857 odst. 1 navrženého nového Občanského zákoníku, který ukládá rodičům doživotní vyživovací povinnost ke svým dětem bez ohledu na jejich věk nebo samostatnou schopnost se živit. Dosavadní Zákon o rodině, který bude od 1.1. 2012 zrušen, ukládá rodičům vyživovací povinnost, cit: "do té doby, pokud děti nejsou samy schopny se živit". Zákon o rodině bude nahrazen částí nového občanského zákoníku, zabývajícího se rodinným právem.

Jistě není třeba dlouze vysvětlovat, že dítě je schopno samo se živit poté, co ukončí přípravu a budoucí povolání. To nastává obvykle složením učňovských zkoušek, maturitou či diplomovou prací. Tím končí i vyživovací povinnost rodičů.

Nově je výše uvedeným návrhem ustanovení občanského zákoníku rodičům stanoveno, že jsou povinni živit svoje děti (případně i vnoučata) navždy. Nebude-li se tedy dítě živit z jakéhokoliv důvodu samo, budou rodiče povinni ho živit v pozdějším věku i ze svého důchodu. Jaký důchod to bude má vyplynout z důchodové reformy  - v režii koho? No přece ministra sociálních věcí Drábka.

A nyní uvažujme. Budou lidé za těchto podmínek, kdy budou mít povinnost své děti živit bez ohledu na jejich věk až do konce svého života, ještě chtít mít děti? A kdože to připravuje zánik českého národa ?

_____________________________________

Vážený pane Fialo,

ten asociální Drábek chce zavést skoro geniální fintu, jak dále vykrádat státní rozpočet. Když budete mít práci, tak budete jenom platit, jak o ní přijdete, stát vám nedá nic a ještě vás odkáže na rodiče a příbuzné. Už chápu, jak se poslanci starají o svoje příbuzné a zaměstnávají je jako asistenty. Každou státní korunu do vlastní rodiny. Bobošíková platila svého manžela a voliči ji za tento princip dali přes 3 % hlasů.

_____________________________________

Dobrý večer,pane Ing.Fialo,
není nejmenších pochyb o tom,že všechny připravované "reformy" asociálního ministra Drábka,jsou jen přípravou dalších zlodějin,jak správně píše jeden čtenář.Komouši,estébáci a jejich potomci,pokračovatelé těchto rodinných klanů,jsou na všech vedoucích místech resortu MPSV,justice i policie.Například ředitel LPS ČSSZ,právní agendy a vzdělávání "MUDr".Jan Boháč,je estébák,lhář,podvodník a zloděj a také soudní "znalec"!
Ti co kryli a řídili zločiny komunistického režimu,kryjí a řídí zločiny současného mafiánského,estébáckého kapitalismu.Jediným cílem je z řadových a poctivých lidí udělat novodobé otroky.Ty kteří se nechtějí podřídit a hájí svá práva,skrytě sociálně likvidují.Tunisko by nám mělo být vzorem,protože tihle zloději dobrovolně nepůjdou.Podmínky pro použití čl.23 již dávno nastaly!!!
Josef Langhammer

________________________________________