Rozhovor s propuštěným Patrikem Vondrákem

vondrak2Najdete na adrese :

http://www.dsss.cz/do-vezeni-mi-vyjadrily-podporu-i-obeti-komunismu_-rika-v-exkluzivnim-rozhovoru-patrik-vondrak

 

Vyjímáme :

Soudkyně Bártová kvůli své podjatosti odstoupila z procesu. Stalo se tak usnesením ze dne 30. prosince 2010. Překvapil tě její  krok? Co říkáš na iniciativu sdružení K 213, která na tom měla zásluhu?

Překvapil snad každého. Otázkou je, jestli jí k tomu kroku skutečně vedlo to, čím ho zdůvodnila. Může to být pozitivní signál, že se proces začíná ubírat správným směrem. Pro členy sdružení K213 to je bezpochyby další úspěch. Moc toho o nich nevím. Zatím jsem si všiml, že mají poněkud hrubší formu sebeprezentace, což osobně nepovažuji za nejšťastnější. V některých případech to ovšem může být jediný způsob, jak dosáhnout kýženého výsledku. V tomto případě dosáhli významného úspěchu, což oceňuji.

_________________________________

Nedá mi to, ale musím reagovat, i když jsem si myslel, že jsme na společné lodi. Vyjádření Patrika Vondráka na adresu K 213 nepovažuji za vděčné. Místo minimálního stručného zviditelnění cílů K 213 raději mluví o hrubší formě sebeprezentace. Osobně by mě také zajímalo, jestli tím myslí eufemistické slovní obraty v článcích, které by si naopak hrubší formu zasloužily, navíc spojovat to se sebeprezentací je skutečně nefér. Cituji: "Moc toho o nich zatím nevím", svědčí pouze o systémové korektnosti, protože nevěřím, že by nevěděl o co K 213 jde. I další vyjádření na konec rozhovoru, cituji: "Do pravomocného rozsudku se chci plně soustředit na obhajobu." svědčí o systémové korektnosti, neboť to právě úředník chce, aby se všichni zaměstnali vlastníma kauzama, zaměstnali úředníky a neměli tak čas na řešení systémových změn. Nemohu "nácka" samozřejmě soudit, po takové vazbě je i toto prohlášení obdivuhodné, jenom mi jeho vyjádření připadá příliš sebestředné, což je obvyklá vada "vůdců".
Aleš Krejčí / Brno
___________________________________
Měl jsem z toho stejný pocit. JF
___________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.