Časový harmonogram

kick3kick2Sdružení K 213 dalo na vědomí ministru spravedlnosti průběh časového harmonogramu dekomunizace české justice. Současně se prohlásilo za garanta celé akce a mluvčího občanské společnosti v oblasti justice.

Ministru spravedlnosti byl odeslán dopis následujícího znění:

 

Ministru spravedlnosti ČR

 

SPOLEČENSKÝ POŽADAVEK NA

DEKOMUNIZACI JUSTICE

A JEJÍ ČASOVÝ HARMONOGRAM

 

Vážený pane ministře,

v souvislosti se zveřejněním seznamů komunistických soudců a státních zástupců vyslovuje sdružení K 213, které se v posledních letech vyprofilovalo coby tlumočník a zástupce požadavků demokratické občanské společnosti v oblasti justice, požadavek na ukončení působení těchto osob ve službách českého státu.

Současně s vyslovením tohoto zásadního požadavku navrhujeme stanovení mezního celostátního termínu pro jejich definitivní odchod ze státních služeb, a to

31. prosinec 2012.

 Po tomto datu by se ve službách české justice již neměla nacházet žádná osoba s extrémistickou minulostí.

Pro postupné uskutečnění tohoto požadavku navrhujeme následující prováděcí postup a časový harmonogram :

I. Jako první projde dekomunizací Městský soud v Praze, jakožto odvolací soud v hlavním městě, který se současně stane modelem této změny pro všechny ostatní soudy.

Všichni bývalí nebo současní členové extrémistických organizací opustí tento soud

do

 1. června 2011.

Ti, kteří budou souhlasit s ukončením pracovního poměru ke státu formou dohody, odejdou s šestiměsíčním odstupným a všemi dalšími nároky jako při zrušení místa z důvodů reorganizace.

Ostatní dostanou výpověď podle § 52 Zákoníku práce podle ustanovení o ztrátě důvěry, neboť extrémistická minulost jim zcela znemožňuje spravedlivě vykládat právo demokratického státu.

II. Dále :

V termínu

do 31. prosince 2011

proběhnou tyto změny na všech soudech z oblasti působnosti Městského soudu v Praze a Krajského soudu v Praze (tedy deset obvodních pražských soudů a všechny okresní soudy ve Středočeském kraji) a na Vrchním soudě v Praze.

K témuž datu (do 31. prosince 2011) proběhnou tytéž změny na všech státních zastupitelstvích v Praze a Středočeském kraji.

 

 

III. V termínu

do 30. června 2012

 

proběhnou tyto změny na všech soudech a státních zastupitelstvích v oblasti působnosti krajských soudů v

- Hradci Králové

- Plzni

- Ústí nad Labem

- Ostravě

 

a na Vrchním soudě v Olomouci

IV. V termínu

do 31. prosince 2012

proběhnou tyto změny na všech zbylých soudech a státních zastupitelstvích, kde ještě neproběhly – tak, aby jejich výsledkem byl justiční aparát ke dni

1. ledna 2013

bez členů (bývalých či současných) extremistických organizací a hnutí.

 

Sdružení K 213 bude průběh těchto změn monitorovat a bude garantem jejich včasného a úplného průběhu.

Pokud by docházelo k nedostatečné spolupráci ze strany současných státních orgánů, bude sdružení K 213 používat náhradních struktur, které v současnosti má či bude mít k dispozici, anebo prvků přímého občanského výkonu demokracie.

Ze strany ministra spravedlnosti očekáváme sdělení, zda je připraven na uskutečnění tohoto plánu spolupracovat, anebo zda s jeho pomocí nemáme počítat.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

předseda K 213

 __________________________________________

Zdravím Vás, pane Ing.Fialo,
s harmonogramem a garantem "očištění" zasviněné české justice plně souhlasím.Ale je potřeba si uvědomit,že seznamy jednak nejsou úplné,a nejsou zde uvedeni spolupracovníci,důvěrníci a agenti Stb.A tito morální mrzáci jsou nejen v justici,policii,ale na všech vedoucích místech ve státní správě,nebo alespoň jejich potomci.
Dal jsem si tu práci a zjistil,že to jsou právě tyto hyeny,které jsou na mě cíleně nasazovány.Od soudců,soudních "znalců" a všech vedoucích pracovníků resortu MPSV,to jsou všechno lidé z rodin,které řídily buňky KSČ,LM a Stb na krajské nebo centrální úrovni od února 1948.To není náhoda,to je státem organizovaný zločin!
Josef Langhammer

___________________________________________

Šestiměsíční odstupné ?

Jirko, nechápu odstupné Sváčkovi. Ten člověk ještě jako předseda OS pro Prahu 8 mne ujišťoval, že na mou stížnost mi písemně odpoví. Čekám od roku 1993. A Ty by si mu chtěl narvat další statísíce, za co? Za tu devastaci justice? Olda Mezl

_____________________________________

Oldo,

zrovna exsoudruh Sváček by měl dostat kárnou žalobu a vypadnout z justice zadarmo. Za svoji naprostou hloupost, doložitelnou neschopnost vést podřízené,  vážnou neznalost významných judikátů a základních procesních pravidel.
S ním by měli vypadnout všichni, kteří se účastnili zásadně, případně opakovaně na prohře České repububliky  ve Štrasburku před žalobami českých občanů, zvláště otců.
Nakonec i kdyby tomu Sváčkovi a dalším dali 3 platy jako každému občanovi při reorganizaci, je to  pro nastolení lepších podmínek, práva a zákonnosti u nás ještě levná cena vzhledem ke škodám, které jsou ti bozi schopni napáchat.

Členství v předlistopadové KSČ nevidím obecně jako diskvalifikující údaj, ovšem na druhou stranu je typické, že bývalé mocenské arogantní způsoby a ignorování práv účastníků sporů je tak charakteristické právě pro ty exponenty KSČ v justici. I při uplatnění  podmínky členství v KSČ pro odchod ze soudcovského stavu by tímto sítem prošla soudkyně Horváthová, která se spolupodílela na  justiční vraždě Pavla Wonky.   Psychopat  Koudelka také nebyl ve straně - a on je extrémní ostuda soudcovského stavu!

Sestavit komise s převažujícím zastoupením občanů, nejlépe poškozených justicí, a udělat prověrky soudcovského stavu. Pár jedinců s komunistickou minulostí může i projít, na druhou stranu ty vyhozené budou následovat i další, svého času bezpartijní. Nápravník, Říha, Horký, Lišková, Filevová, Mikšovská a spousta státních zástupkyň, které jsme poznali. Například ta zástupkyně, čtoucí časopisy v Kutné Hoře, to byl hrozný exemplář.

Aleš

________________________________________

Jsou to svině všechno, ale ať táhnou i s tím odstupným, furt je to lepší než je platit do sedmdesáti plným platem. Aspoň budem vypadat jako grandi. J.

_______________________________________

Krom toho - pánové, nezapomínejte, že ty svině jsou tak nadutý a tak sebejistý, že vám stejně žádnou dohodu nepodepíšou - takže žádné obavy, že byste to odstupné museli komukoliv vyplácet. Všechny je nakonec budete muset vyhodit na dvaapadesátku a ještě je vynýst v zubech až před soud. K.

_______________________________________

Dokomunizace

No to je geniální nápad !

Zní to sice jako deratizace, ale smysl to má vlastně stejný..

Takže Pospíšil neodpoví, nebo odpoví hloupě, rozešlou se výzvy zjevným
kariéristům, ti neodpoví stopro a raději se nebudou moc ukazovat, stejně
jako za jejich zlaté éry, takže pak nezbyde nic než bojkot jejich
opovrženíhodných soudů. Tam ale narážíme zase na problém s řadovým, dosud
neuvědomělým voličem - pacholátkem, jako vždy..

________________________________________

 

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.