Zloba slečny Eulálie...

o vzteku Věry Tydlitátové, projevujícím se na jejím webu a způsobu její "argumentace", napsal zajímavý postřeh Tomáš Pecina.

tydlitatova

Přebíráme v plném znění.

Sám si neodpustím osobní komentář : Z článku pana Peciny jsem se dozvěděl dvě věci :

1) Že Věra Tydlidátová je Židovka

2) Že vyučuje na filosofické fakultě, byť v Plzni, tedy městě, které se stalo synonymem úpadku a degradace vysokého školství

Její článek : "Máte německé nebo židovské jméno ? Tak táhněte !"  je nenávistným výpadem proti našemu sdružení i proti mně osobně a současně názorně demonstruje úroveň jejího myšlení. Pasáž ze společenské záruky, na kterou naráží, totiž byla o tom, že není asi nejvhodnější, když údajné neonacisty soudí soudkyně se židovským jménem, protože logicky k nim může mít daleko ostřejší postoj nežli soudce nestranný, tedy nezatížený jakoukoliv minulostí či původem. Ano, ona by jistě také nechtěla, aby - kdyby se dostala před soud - ji soudil neonacista či bývalý nacista. To je naprosto logická věc. Kdo ji nedokáže pochopit a jenom na jejím základě se uchýlí k nenávistným výpadům, dokazuje, že naprosto ztrácí soudnost.

A s panem Pecinou máme společnou ještě jednu věc : Moje postoje - pokud jde o blízký Východ - byly a jsou vysloveně proizraelské, ač jsem za to byl často kritizován.

Zjištění, že přední židovská aktivistka má takovouto skvělou úroveň a ještě ji prezentuje veřejně, dokonce na filosofické fakultě, mě jednak děsí, jednak zahanbuje - protože svému etniku poskytuje vysloveně medvědí službu a pokud by se takto měli prezentovat Židé obecně, asi by nezbylo, než postoje k nim rázně přehodnotit. JF

A nyní již zmíněný článek z Pecinova blogu Slepecká hůl :  

 

http://slepeckahul.pecina.cz/2011/01/zloba-slecny-eulalie-aneb-vera.html

__________________________________________

Já jsem si dost dlouho myslel, že Tydlidátová je nějaká posměšná přezdívka nebo vymyšlená figurka asi jako Pipi punčocha nebo tak něco. Pak jsem o ní četl, když soudili Stworu na Praze - západ (kde jsme mimochodem také byli) a nějaká z jeho příznivkyň se tam do ní (v diskusi) pustila, jestli prý je to ta ušmudlaná coura ve starým špinavým kabátě. Asi byla.
Tahle ušmudlaná a špinavá coura si asi ráda hraje na ochránkyni před neofašismem, nebo tak něco, přitom nemá základní povědomí ani o právu, ani o demokracii, ani o demokratické diskusi, natož pak o trestním řádu a nezávislosti soudu.
O to zuřivěji se však pouští do těch, kteří o tom všem povědomí mají.
Ta paní musí trpět těžkými komplexy, soudě podle těch ženských úsudků ze Stworových stránek, asi plně odůvodněných.
Spravedlnost v jejím podání by asi vypadala tak, jak si představovala komunistka Bártová - že s nimi prostě zatočí "po bolševicku" - zákon nezákon, předpis nepředpis. A když zjistí, že ta doba dávno minula, tak se může minout vzteky. Což mimochodem dobře vypovídá o tom, co je zač a po jaké době se jí zcela jistě stýská nejvíc. JF

__________________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.