Máme právo znát komunistickou minulost soudců.

srpPo četných urgencích ze stran občanů a nebývalém společenském tlaku zveřejnilo Ministerstvo spravedlnosti seznam soudců a státních zástupců s komunistickou minulostí.

Tomuto tématu se sdružení K 213 věnovalo již ve svém článku Máme právo znát komunistickou minulost soudců. A věnuje se mu dlouhodobě.

Přesto k této - jistě zásadní - zprávě poznámenáváme dvě důležité věci :

1) Jak je důležité, aby státní orgány byly pod permanentním tlakem veřejnosti, který prostě neustojí. Zveřejnění tohoto seznamu, o kterém se nám ještě před pár měsící ani nesnilo, je toho jasným důkazem.

Současně to ukazuje na kořeny všeobecné justiční bídy a příčiny zla, kterými justice trpí jako horečkou zmítaný organismus. Ano, tady je ten hnis !! Dřív jsme ho jenom tušili, teď ho už může každý vidět na vlastní oči.

2) Po pojmenování problému je třeba jej vyřešit.

Ke zveřejněnému seznamu tedy chybí jediné, byť to nejpodstatnější - totiž datum, ke kterému všichni tito výtečníci s etrémistickou minulostí státní služby definitivně opustí.

Že to nepůjde po dobrém, o tom vůbec nepochybujeme. Ale o tom přece revoluce je. A že má 20 let zpoždění ? Za to poděkujte zrádcům jako byl Havel a spol. (Klause za zrádce ani označit nelze, ten o demokracii nikdy neusiloval).

Jestliže panu Pecinovi patří vřelý dík za zásadní zásluhu o zveřejnění jmen těchto lidí, pak pevně věříme, že K 213 se stejně nesmazatelně zapíše do historie tím, že tyto lidi ze státních služeb dostane, resp vynutí si jejich odchod.

A nemělo by to být déle nežli do dvou let.

A teprve, až se tak stane, můžeme hovořit o počátku demokratické justice u nás.

Přesně tak je to jednoduché.

Přesně tak to i bude.

_________________________________

Seznam soudců a státních zástupců přímo ke stažení ze stránek ministerstva zde.

Tématu se věnuje také idnes.cz.

_________________________________

Dovoluji si připojit malou poznámku. Seznamy rudých zlotřilců v taláru vycházejí z čestných prohlášení právě těchto individují! Je možné to považovat za seznam úplný? Nemůže být úplný !! Lidem, kteří již jednou morálně selhali členstvím v lidská práva poškozující partě, jsou nevěrohodní i při podpisu svého čestného prohlášení. Věřím, že do půl roku praskne to, že někteří podepsali čestné prohlášení, které je nepravdivé a v partaji byli,  i když tvrdí, že ne. Co s tím?
JK

_________________________________

http://www.scribd.com/doc/46464872/Seznam-statnich-zastupc%C5%AF-kte%C5%99i-byli-v-KS%C4%8C

_________________________________

Jirko, jsou tam všichni se kterýma si měl co do činění. Olda

________________________________

http://domaci.ihned.cz/c1-49274000-soudcu-s-komunistickou-minulosti-jsou-stovky-ministerstvo-zverejnilo-jejich-seznam

________________________________

Jirko,

Pecina se soudil s MS ohledně komunistické minulosti justičního aparátu.
Přístup soudů k nálezu ÚS je hanebný.
Nakonec opatrný Pospíšil, který tak dlouho charakterně vzdoroval, seznamy najednou zvěřejnil, údaje se rychle našly.

Očekávání se potvrdilo, i když je těch s tou minulostí menší část, že spolehlivě se podílejí na největších zločinech. Na Tebe  a sdružení  se cíleně zaměřili, Sváček, Rudý,  Kruml, Mazanec. V Ostravě jsi poznal Demela.
Ze zástupců například figurka-kašpárek Jeziorek, Pinkasová to nestihla?
Wonkova spoluvražedkyně Horváthová, nyní v působící Trutnově, uvedená není!? Zdá se, že  soudruzi dali v minulosti Wonku nadržené čekatelce a pak ji neodměnili.

Aleš

_________________________________

V justici působí tisíc bývalých členů KSČ, seznamy jsou na internetu

7. ledna 2011  15:07

Členy KSČ bylo 618 aktivních soudců a 359 státních zástupců. Jejich seznamy zveřejnilo ministerstvo spravedlnosti. Loni prohrálo spor u Ústavního soudu, na který se obrátil právník a aktivista Tomáš Pecina.iDNES.czBarbora ŘíhováJiří Šťastný

__________________________________

Jirko,

podíval jsem se na Pecinův seznam soudců. Ty znáš lépe ty zločince a jejich přehmaty, proto ta uvedená jména budou pro Tebe méně překvapivá.
Ovšem doslova za skandální považuji ignorování nálezu ÚS některými předsedy krajských soudů.
To je doslova divadlo komediantů a ne justice. Vávra sice připustil respekt k tomu nálezu, ovšem mnoho jeho kolegů
jasně ukázalo, jak máme správně k soudním rozhodnutím  českých soudců přistupovat. Nepodávat ani stížnosti a odvolání, prostě je ignorovat a nepodvolit se jim.
Pospíšil asi kárné žaloby a odvolání nenavrhne a neprosadí, co?


AM

SEZNAM KOMUNISTICKÝCH SOUDCŮ ZDE :

http://www.pecina.cz/soudci

____________________________________

Ze stránek Paragraphos :

pátek, 7. ledna 2011

Ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo seznam komunistických soudců a státních zástupců

Zatímco ministerstvo dosud svatosvatě prohlašovalo, že mnou požadovaný seznam komunistických soudců nemá (ba mít ani nesmí), nyní ho překvapivě zveřejnilo, spolu se seznamem komunistických státních zástupců. Stalo se tak na této adrese a co mne v nejvyšší míře konsternuje, je nesoulad mezi tím, co jednotlivé soudy přiznávaly na základě žádostí podle InfZ, a co nyní vyplynulo z údajů ministerstva. Příkladmo u Krajského soudu v Praze zveřejnilo ministerstvo tento údaj u 32 soudců, kdežto podle sdělení samotného soudu bylo takových osob pouze sedm. Významný nesoulad je ale i u dalších soudů, např. u Městského soudu v Praze.

Protože soudy vesměs čerpaly z prohlášení jednotlivých soudců, jednomu by se chtělo říct, že co český soudce, to lhář – ale to jistě nemůže být pravda!

Zřejmě nejpikantnější je případ Nejvyššího soudu. U tří soudců, Olgy Puškinové, Milady Šámalové a Ivany Štenglové, mi předsedkyně soudu Iva Brožová výslovně sdělila, že členy KSČ nebyli, a pohleďme, na ministerském seznamu figurují. Copak? Že by se snad dámy za svou někdejší politickou angažovanost styděly?

Aktualisováno.
Podle zprávy iDnes ministerstvo už čtyři jména ze seznamu vyškrtlo, mezi nimi i Ivanu Štenglovou.

___________________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.