Ano, jsem fialový

aneb : Psychologie fialové barvy.

Protože fialová je i barvou sdružení K 213, považovali jsem za užitečné převzít a zveřejnit i tento rozbor, který si myslíme, že je zajímavý a může dávat i mnohé odpovědi ohledně našeho sdružení. I jeho předsedy.

________________________

FIALOVÁ Symbolizuje změnu, překročení a přenesení se jinam. Je to sjednocení dvou opačných pólů, soutok dvou sil. Je to barva inspirace, mystiky, magie a kouzla. Sjednocují se tu dva protiklady - modrý klid a červená pohonná síla. Ale představuje také žal, pokání, odříkání a odvrácení se od světských požitků. Bledá "lila" symbolizuje pravou lásku k bližnímu a obětavost.

NA SPIRÁLE

Fialová barva

Je to mystická barva, která je symbolem spirituality, duchovna ale i srdečnosti. Vzniká sjednocením dvou opačných pólů, dvou kontrastních a energetických faktorů - modrým klidem a červenou pohonnou sílou, které se navzájem vyrovnávají. Pomáhá při meditaci a může mít až hypnotické účinky.

Fialová

Fialová stejně jako modrá patří k chladným barvám. Působí na centrální nervový systém uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek. Vaše osobnost je originální, jste samostatný člověk s nezávislými názory a máte zřejmě umělecké sklony. Fialová je to mystická barva, která je symbolem duchovna, ale i srdečnosti.

Fialová barva - aura

Ve fialové barvě se střetávají dva opačné póly. Jsou zde sjednoceny materiální a duchovní symboly. Fialová barva je směsí červené vitality a modrého klidu. Výsledkem je smíření a rovnováha protikladů, která ve svém důsledku vede k pokání, odřeknutí se požitků. V církevní symbolice je barvou vysokých hodnostářů, kteří takto demonstrují své duchovní kvality. Lidé s významným podílem fialové ve své auře jsou „hledači příčin“, ve smyslu vyšších ideálů. Bývají většinou intuitivní, mají vztah k umění, velkou představivost. Jsou málomluvní introverti. Někdy mají sklony k samotářství a vyhledávají klid, daleko od ostatních. Fialovou barvu v auře mívají senzitivní umělci. Tato barva bývá označována také jako barva inspirace, mystiky a magie.

________________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.