Jasný mandát

Vážení naši členové a sympatizanté,

asi jste si všimli, že v uplynulých dnech proběhly na našich stránkách celkem dvě ankety. První byla k právu našeho sdružení postupovat podle článku 23 Listiny, druhá ke zvolenému kursu, kterým se stalo naše sdružení pověstným a k jeho dalšímu pokračování - anebo k jeho revizi.

Obě ankety proběhly veřejně, mohl tedy hlasovat kdokoliv, i když naše stránky umožňují, aby hlasovali pouze registrovaní čtenáři, popřípadě jenom členové sdružení. Ale jednak proto, že je vás dosud zaregistrováno málo, jednak proto, že jsme chtěli znát i názor širší veřejnosti než jenom našich členů, nechali jsme hlasovat všechny.

Výsledky obou anket byly naprosto jasným potvrzením kurzu, který současné vedení K 213 udržuje, a tedy i jednoznačným a jasným mandátem k jeho pokračování.

Co jsme předem tušili, byl výsledek, tedy s jakým výsledkem obě ankety skončí, co jsme ovšem netušili, byl výsledný poměr, kterým se takto stane.

A přiznáme se, že síla tohoto mandátu, zvláště uvážíme-li, že mohli hlasovat i naši nepřátelé, nás všechny překvapila. Samozřejmě příjemně.

Jsme si nyní naprosto jisti, že to, co děláme a organizujeme, děláme i z vaší vůle a s vaší jednoznačnou podporou.

Byli bychom proto i rádi, aby tato podpora byla napříště více vidět a cítit, aby příští akci nezachraňovalo jenom oněch pověstných 7 statečných, ale aby se stala akcí masovou, neboť svou vůli jste vyjádřili, je nyní třeba ji také umět prosadit.

A nečekat, až to za vás udělá někdo jiný, případně si nechtít pálit prsty. Neboť jen ten, kdo se nebojí riskovat a nechat přitom zadní vrátka zavřená, jen ten může dosáhnout významnějšího úspěchu.

Před naším sdružením stojí nelehký, možná historický úkol - uzavřít jednu střední školu. Je pravdou, že ještě nikdy předtím nebylo naše sdružení konfrontováno s úkolem tak rozsáhlého, celostátního významu.

Současně je třeba zdůraznit, že tento objekt nebyl vybrán náhodou. Tím chceme i oponovat vnitřním hlasům, které se rovněž objevily, že se máme soustředit na justici, a školy nechat stranou. Není to pravda, i když samozřejmě především v boji s justicí jsme získali naše zkušenosti a ostruhy.

Školy jsou součástí téhož špatného systému, navíc do nich naše děti přímo chodí, takže se s nim bezprostředně denně stýkají. Na školách proto záleží úplně stejně jako na justici, co z našich dětí vyroste.

Krom toho, není správné, jestliže školství jsme zatím nechávali stranou našeho zájmu. Jeho neradostný , ba žalostný stav je teď naší zaslouženou mzdou.

Jen si vzpomeňte, ke kolika z vás se ve školách chovali spostě jenom proto, že jste se zajímali o své dítě a jeho prospěch, kolika z vás to nechtěla učitelka sdělit, před kolika z vás se snažila dítě utajit, zapřít,  skrýt ho, abyste ho ani na chvilku nemohli zahlédnout, ačkoli dobře věděla, že matka vám dítě nepředává v rozporu s platným rozsudkem, kolik z vás po školách sledovali, hlídali na každém kroku, jako prašivé, malomocné, anebo - nebezpečné zločince, ačkoliv jste se neprovinili ničím jiným než jste měli o vlastní dítě zájem, jak vám konec konců ukládá Zákon o rodině. Na kolik z vás volaly učitelky policajty jenom sotva jste se přiblížili ke škole - a tohle všechno jsme zatím nechali bez odpovědi.

Nemůžeme uzavřít všechny školy, kde k těmto projevům v minulosti docházelo, anebo v současnosti ještě dochází - ale jednu, reprezentativní, pro výstrahu všem dalším, uzavřít můžeme. Samozřejmě, že jsme vybrali tu nejhorší.

Přičemž už teď je jasné, že úspěch či neúspěch celé akce bude záviset výhradně od toho, kolik z vás bude ochotno se do akce osobně zapojit, a tedy - jakou sílu magistrátu, veřejnosti a médiím budeme schopni předvést.

Jde o vaše děti. Jde o vaše letitá příkoří. Jde o vaši letitou diskriminaci, ke které léta všichni mlčeli - a vy jste ji mlčky museli snášet.

Teď už nemusíte. Naopak. Je na vás, abyste ukázali, že takhle, jak to bylo a je, to už nikdy nechcete, že toho máte plné zuby, že si to už líbit nehodláte nechat a že za svou důstojnost jste ochotni i něco riskovat.

A buďte ubezpečeni, že na Pražačce se v současnosti bojuje i za vás. Zvítězíme-li tam, změní se to rychle všude. A naopak.

Svou vlastní budoucnost máte nyní plně ve vlastních rukou. Což nebývalo vždy samozřejmostí.

Tak se jí bez ostychu chopte !!

Praaka

__________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.