Češi hodnotí uplynulý rok velmi negativně

palecJak je ten svět relativní ! Přesto K 213 prožilo - asi jako jedni z mála - rok velmi úspěšný, a to navzdory tomu, že předseda sdružení byl na dva a půl měsíce nezákonně uvězněn a četná vykonstruovaná trestní stíhání jeho osoby, ani dalších členů, dodnes neskončila - byť se často vlečou bez výsledku, podle zásady "Co se vleče, neuteče."

Více už na :

http://www.novinky.cz/ekonomika/221048-vetsina-cechu-nebyla-s-uplynulym-rokem-spokojena.html

__________________________________

Většina Čechů nebyla s uplynulým rokem spokojená

Z průzkumu vypracovaného Centrem pro výzkum veřejného mínění (CVVM) vyplývá, že Češi hodnotí uplynulý rok velmi negativně. 57 procent z nich si myslí, že klesla životní úroveň v zemi. Nejvíce nespokojených je se zaměstnaností a sociálními jistotami. Podle tří čtvrtin obyvatel se tyto oblasti zhoršily.

Negativně lidé hodnotí také letošní vývoj v oblasti korupce, hospodářství a zdravotnictví. Nespokojení jsou také s vývojem politické situace, a to právě v roce, kdy se konaly troje volby. Více než polovina obyvatel si myslí, že se tuzemská politická scéna posunula k horšímu.

Pozitivní změny přinesl letošní rok podle názoru veřejnosti v kultuře, vztazích Česka se zahraničím a v životním prostředí. Jednoznačně nejlépe Češi hodnotí změny v nabídce zboží a služeb - podle 44 procent obyvatel Česka došlo v této oblasti ke zlepšení.

Oproti obdobnému šetření z prosince 2009 se nejvýrazněji změnilo hodnocení zdravotnictví a školství, kde se teď podíl negativních vyjádření zvýšil o víc než deset procentních bodů.

___________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.