Pospíšil si údajně chce došlápnout na soudní znalce

Aneb : Když dva dělají totéž, není to vždycky totéž !

Pospíšil se rozhodnul vyšlápnout si na soudní znalce - připomeňme jen, že totéž požadovalo naše sdružení už před pěti lety, samozřejmě bez sebemenšího ohlasu ze strany oficiálních míst. Justice za těch dlouhých pět let jenom dále a výrazněji zdegenerovala. Soudní znalci jakbysmet.

Vzhledem kpospile zkušenostem s tímto ministrem můžeme jenom konstatovat, že v jeho provedení se bude jednat jenom o další, mrtvě narozené dítě. Problém sice byl správně pojmenován, ale nevěříme, že ministr Pospíšil ho chce skutečně řešit, protože by to znamenalo hluboký zásah do současného chodu justice, a to zdaleka nejen do kategorie soudních znalců. Ti by totiž nebyli tak špatní, kdyby často nepracovali na objednávku konkrétních soudců nebo soudů, které jim jasně předem sdělí, jaký posudek se od nich očekává a jaký jedině přijmou, zaplatí - a hlavně - znovu zase zadají.

Navíc je mimo diskusi, že pokud by s tímto problémem chtěl kdokoliv cokoliv dělat, tak to mohl učinit již nyní a nemusel k tomu měnit zákon, protože i současné pravomoci předsedů soudů jsou dostatečné a předseda krajského soudu může zcela jistě zaručit vyškrtnutí znalce ze seznamu, pokud by ovšem chtěl. Jenže - proč by vyškrtával znalce, kteří ho na slovo poslouchají, že ? Vyškrtnutí by naopak hrozilo spíš tomu, kdo by se opovážil předložit soudu svůj - podložený a správný - posudek, který by ovšem kontrastoval s očekáváním soudu, natož pak jeho předsedy.

Ve skutečnosti by k nápravě stačily i daleko mírnější prostředky, jako například neproplacení posudku, který si znalec zjevně nebyl schopen obhájit před soudem, což v případě opatrovnických kauz není žádná výjimka, ale naprosto smutné pravidlo - přesto se nikdy nic nestane a zjevně bezcenný posudek samozřejmě proplacen je, ještě i s královským přídavkem za "ušlý čas", ač hodnota takového výkonu je v lepším případě nulová, v horším účastníkům přímo škodí.

Pokud by ministr Pospíšil cokoliv v justici chtěl vážně změnit, musel by začít především u sebe a svého ministerstva - což by byl najjasnější indikátor, že se skutečně děje něco víc než jen vypuštění prázdné bubliny k odlákání zájmu veřejnosti od katastrofálního stavu justice.

Nakolik to ministr myslí vážně, nejlépe vidítě podle skutečnosti, že zástupce našeho sdružení, které v současnosti představuje nejkoncentrovanější zkušenosti s chodem současné justice ze všech nejen spolků a občanských sdružení, ale i státních úřadů, které mají chod justice v popisu práce, na tiskovou konferenci nepozval a raději vykládá svoje vize médiím, které o chodu justice nemají ani šajn, zato o to bezpečněji mu zbaští  každou blbost i s navíjákem a nehrozí, že by pokládala zasvěcené - a tudíž nepříjemné - otázky.

Takže to, že se Pospíšil (nebo kdokoliv jiný na jeho místě) odhodlal s justicí něco skutečně dělat, poznáte nejjistěji podle toho, že se jeho tiskový odbor přestane ukrývat a zapírat před našimi kamerami a na příští tiskovce budou naopak pozvány do první řady.

A do té doby mediálním výlevům tohoto tragikomického šaška netřeba věnovat žádnou zvláštní pozornost. 

Více též na :

http://zpravy.idnes.cz/pospisil-si-doslapne-na-spatne-soudni-znalce-hrozi-jim-pokutou-i-vyhazovem-1bi-/domaci.asp?c=A101228_145941_domaci_jba

_________________________________________

Vážení, na mne vypracovala znalecký posudek Péhadra Nora Martincová, způsobem, že vyslechla bejvalku, něco ze spisu, a to je vše, babu jsem v životě neviděl. Ex výplod toho neskutečnýho hovada předložila soudu jako znalecký posudek s kulatým razítkem. Olda Mezl

_________________________________________

Jednu takovou "skvělou obahojobu" znaleckého posudku jsme nedávno viděli v Plzni. Znalec Brockl tvrdil, že otce diskvalifikuje to, že silně kouří, a když jsem se zeptal, co ví o kouření matky, tak řekl, že nic. Přitom hulila jak fabrika.  Na příštím stání se vzmohl ještě na to, že prý "to není pro svěření dítěte podstatné". A když jsem navrhnul, ať mu ten posudek neproplatí, tak se mi krajský soud vysmál - o té slintající chudince ani nemluvě - tak co chcete ? JF

_______________________________________

Stránky sleduji denně, o těch soudních znalcích jsem se včera dozvěděl na Čt 24.
Měl by si vyčistit ten chlív na ministerstvu, které neřídí, ale plně toleruje zaběhnuté koleje z minulého režimu.
Copak nám ten teplouš připraví příště?
Kdy dojde na státní zástupce a soudce?
Kdy začne řešit policejně justiční mafii, která pronásleduje slušné lidi.
Soudní znalci jsou součástí této mafie a nechávají už za sebou nevinné mrtvé.
Na ministerstvo spravedlnosti jsem psal nejednou a zasílal důkazní materiály.
Jemu osobně jsem přeposlal důkazní materiály elektronicky! A nikdy NIC !!
J.K.

_______________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.